Ταξίδι στον μαγικό κόσμο των βιβλίων με οδηγό την Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη…!



koventareios_vivliothiki345634Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία και κύριο χαρακτηριστικό τη μεγάλη παρουσία μαθητών, πραγματοποιήθηκε όλη την εβδομάδα στην Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη Κοζάνης η Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου, κατά την οποία ντόπιοι συγγραφείς παρουσίασαν στον κόσμο τα βιβλία τους μέσα από διαδραστικά παιχνίδια!

Η Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, κι έχοντας σαν στόχο να στρέψει τα παιδιά από μικρή ηλικία στο βιβλίο και την ανάγνωση και να τα μυήσει στο διάβασμα ως χαρά και όχι καταπίεση, διοργάνωσε τις εκδηλώσεις αυτές, με την υποστήριξη της Α΄βαθμιας Δ/νσης και το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Κοζάνης. Από τη Δευτέρα μέχρι και χθες Παρασκευή, στο χώρο της βιβλιοθήκης έγιναν παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων, αφηγήσεις, διαδραστικά παιχνίδια κλπ, αφιερωμένες στα παιδιά!

Η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης Ιωάννα Σπυροπούλου, μιλώντας στον «Π.Λ.», αναφέρθηκε στην εξαιρετική ανταπόκριση του προγράμματος από τους μαθητές των σχολείων της περιοχής λέγοντας πως «η ανταπόκριση των μαθητών ήταν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο, αφού περί τα 120 παιδιά σχολείων της περιοχής μας επισκέφθηκαν. Καλέσαμε συγγραφείς παιδικών βιβλίων από την γύρω περιοχή να μιλήσουν με τα παιδιά , να παρουσιάσουν τα βιβλία τους». Τα παιδιά μέσω οπτικοακουστικού υλικού και διαδραστικών παιχνιδιών, έμαθαν για το βιβλίο, σε ένα πρόγραμμα που έχει σαν σκοπό να κάνει τα παιδιά να το αγαπήσουν.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης αν και δεν έχει παιδικό τμήμα, διαθέτει παιδιά βιβλία και αρκετοί είναι οι μικροί μαθητές που χρησιμοποιούν το αναγνωστήριο και το δανειστικό τμήμα. Το εν λόγω πρόγραμμα που αφορά το παιδικό βιβλίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία, η οποία αποτυπώνεται στα ενθουσιώδη βλέμματα των παιδιών που παρακολουθούν τις εκδηλώσεις…

 

Ακολουθεί ο κατάλογος με τους συγγραφείς και τα σχολεία όπου παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις:

ΟΝΟΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

ΣΧΟΛΕΙΑ

Μπέης Δημήτρης

ΚΟΝΤΑΡΗΣ , 2ο, 5ο

Ιεροπούλου Εύα

6ο,7ο , 8ο

ΧατζάραΦωτεινή& Κων/νιδου Ευφημία

9ο, 10ο, ΚΟΝΤΑΡΗΣ

Χατζή Νάνσu

ΧΑΡΙΣΙΟΥ ΜΕΓΔΑΝΗ, 17ο,18ο

ΧατζάραΦωτεινή& Κων/νιδου Ευφημία

12ο, Α ΜΠΕ ΜΠΑ ΜΠΛΟΜ

 

 

Πρωινός Λόγος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.