Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης δίδαξε τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας



polikandriotis_8758Την ευκαιρία να διδαχθούν τα μυστικά της μουσικής και του μπουζουκιού από το ζωντανό μύθο του ελληνικού πενταγράμμου, Θανάση Πολυκανδριώτη, είχαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου της Σιάτιστας.

με αφορμή το εργαστήρι μπουζουκιού που διοργανώθηκε την Πέμπτη 5 Απριλίου στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο.

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης μύησε του μικρούς μαθητές στη μαγεία της μουσικής, αναφέρθηκε σε δικές του προσωπικές εμπειρίες και κάλεσε τους νέους σολίστες του μπουζουκιού πρώτα να παίζουν απολαμβάνοντας οι ίδιοι τη μουσική και μετά να «προσκαλούν» όσους κάθονται γύρω τους για να ακούσουν τις νότες και τα τραγούδια.

Φυσικά ο μεγάλος σολίστας και συνθέτης δεν έμεινε μόνο στη θεωρία, αλλά με το μοναδικό τρόπο που γνωρίζει χάρισε μαθήματα με το μπουζούκι καθηλώνοντας κυριολεκτικά μικρούς και μεγάλους που βρέθηκαν στην αίθουσα του Τραμπάνζτειου Γυμνασίου της Σιάτιστας.

Το Θανάση Πολυκανδριώτη, καλωσόρισε στη Σιάτιστα η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, η οποία τόνισε πως είναι ιδιαίτερη τιμή για το Βόιο η επίσκεψη του κορυφαίου συνθέτη και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο «εργαστήρι μπουζουκιού» που διοργάνωσε το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.