Σοκ στην Άστον Βίλα: Διαγνώσθηκε οξεία λευχαιμία στον αρχηγό της!



petrov097-300x225Σοκ στην Άστον Βίλα! Σε εξετάσεις που έγιναν στον αρχηγό της, Στίλιαν Πετρόφ, διαγνώσθηκε οξεία λευχαιμία! Πως το αντιμετωπίζει ο Βούλγαρος, τι εξομολογήθηκε ο γιατρός της Εθνικής.

H ασθένεια διαγνώσθηκε έπειτα από εξετάσεις που υποβλήθηκε ο 32χρονος Βούλγαρος μέσος, λόγω πυρετού που ανέβασε μετά την ήττα από την Άρσεναλ το προηγούμενο Σάββατο. Περισσότερα για την εξέλιξη της λευχαιμίας δεν έχουν γίνει γνωστά, αφού όπως τόνισαν οι άνθρωποι της Βίλα περιμένουν και οι ίδιοι να μάθουν νεότερα, σύμφωνα με το gazzetta.gr

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει: «Περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα για την κατάσταση του Στίλιαν και κινηθήκαμε γρήγορα για να στηρίξουμε τον ίδιο και την οικογένειά του. Αυτή τη στιγμή, ζητούμε ο σεβασμός στην ιδιωτική ζωή του Στίλιαν να τοποθετηθεί πάνω από όλα τα αιτήματα και μοιραζόμαστε τις πληροφορίες όταν τις λαμβάνουμε. Ο Στίλιαν περιθάλπεται από πολλούς και όλοι από τη Βίλα θα δώσουμε κάθε ουγκιά αγάπης και υποστήριξης που έχουμε, προκειμένου να έχουμε θετική κατάληξη».

Ο επιθετικός των Βίλεϊνς, Ντάρεν Μπεντ, έγραψε στο twitter:

«Πραγματικά άσχημα νέα για τον αρχηγό μας Στίλιαν Πετρόφ. Ευελπιστούμε ότι θα επιστρέψει στη μάχη σύντομα. Οι σκέψεις μας είναι με αυτόν και την οικογένειά του».
«Ψύχραιμος ο Πετρόφ»

Ο Στιλιάν Πετρόφ τηλεφώνησε αμέσως στον γιατρό της Εθνικής Βουλγαρίας για να του ζητήσει την γνώμη του και φυσικά να στείλει τις εξετάσεις. Ο Μίχαλ Ίλιεφ μίλησε για την κατάσταση του αρχηγού της Βίλα και αισιοδοξεί. «Μίλησα με τον Στιλιάν και είναι πολύ απογοητευμένος. Ας τον αφήσουμε να ηρεμήσει. Πιστεύω πως οι εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί αύριο στο Λονδίνο θα μας δείξουν ακριβώς την κατάσταση. Πιστεύω πως είναι ένα πρώιμο στάδιο. Θα κάνουμε τα πάντα με τους συναδέλφους. Ας ελπίσουμε πως όλα θα έχουν καλό τέλος και θα κερδίσει αυτή τη δύσκολη μάχη. Υπάρχουν θεραπείες και μελέτες» τόνισε ο γιατρός της Εθνικής ομάδας, Μίχαλ Ίλιεφ.

Ο Στιλιάν Πετρόφ πάντως παραμένει ψύχραιμος και αυτό θα είναι ένα από τα όπλα του σε αυτή την δύσκολη μάχη. «Ο Πετρόφ ήταν ψύχραιμος, σοβαρός , δεν έκλαιγε, δεν γκρίνιαζε. Αυτό είναι καλό σημάδι και θα τον βοηθήσει. Καλό είναι να περιμένουμε, υπάρχουν πολλές προοπτικές. Ελπίζω να έχουμε σύντομα λεπτομέρειες».

Πως το διαπίστωσε

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο Πετρόφ ένιωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν αντιμετώπισε προβλήματα με τη φυσική του κατάσταση. Ανέφερε ότι δυσκολευόταν να ανταπεξέλθει στους ρυθμούς του αγώνα στο ιατρικό επιτελείο, το οποίο του πρότεινε να ξεκουραστεί για δύο μέρες, θεωρώντας ότι ταλαιπωρείται από ίωση.

Ωστόσο, τα συμπτώματα έγιναν χειρότερα, ο πυρετός αυξήθηκε και ο Βούλγαρος έκανε την Τετάρτη εξετάσει αίματος. 48 ώρες αργότερα, έμαθε για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η θεραπεία του θα ξεκινήσει άμεσα, από το Σαββατοκύριακο που έρχεται. Δύο περίπου ώρες πριν ανακοινωθεί ότι έχει λευχαιμία, ο προπονητής του, Άλεξ ΜακΛις, ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Τσέλσι για τον ποδοσφαιριστή, απαντώντας: «Είναι εκτός. Δεν είναι διαθέσιμος για το ματς, οπότε τον έχω αφήσει στα χέρια του ιατρικού επιτελείου».

Ο «Σταν»  πήγε στη Βίλα το 2006, με τον Τζον Μπάρνες να τον επιλέγει και πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού επί των ημερών του Μάρτιν Ο` Νιλ. Το 2008-09 ψηφίστηκε καλύτερος παίκτης της χρονιάς τόσο από τους συμπαίκτες του, όσο και από τον κόσμο.  Στην επίσημη ιστοσελίδα της πρώην ομάδας του, Σέλτικ, «ανέβηκε» ανακοίνωση συμπαράστασης από τον προπονητή Νέιλ Λένον.

«Είμαστε απόλυτα συντετριμμένοι από τα νέα. Ως μέλος της οικογένειας της Τσέλσι, είναι σημαντικό ο Στίλιαν να ξέρει ότι έχει την πλήρη στήριξή μας στη μάχη κατά της ασθένειάς του. Γνωρίζοντας τον Στίλιαν και τα πολλά εμπόδια που έχει ξεπεράσει στη ζωή του για να φτάσει σε αυτό το σημείο, πιστεύω ότι θα ξεπεράσει και αυτό. Εκ μέρους των παικτών και του τεχνικού επιτελείου στέλνουμε τις ευχές μας και τη στήριξή μας στο Στίλιαν, την Παουλίνα και την οικογένειά τους. Είμαστε εδώ για αυτούς και ποτέ δεν θα περπατούν μόνοι (they will never walk alone)».

tsantiri.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.