Συμμετοχή της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης στο Future Library



2yyyiyt_cp97t9Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 στη Βέροια το 3ήμερο βιωματικό σεμινάριο που αφορούσε στην εκπαίδευση βιβλιοθηκονόμων από όλη την ελληνική επικράτεια. Στόχος του ήταν η διοργάνωση μίας καλοκαιρινής εκστρατείας στις βιβλιοθήκες (δημόσιες και δημοτικές), με πανελλήνια εμβέλεια και ξεχωριστές δράσεις και η ενημέρωση των υπαλλήλων πάνω σε τεχνικές υποστήριξης τους.

Για τρεις ημέρες, 100 βιβλιοθηκονόμοι από 80 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες, πλαισιωμένοι από μια πλειάδα εθελοντών, συναντήθηκαν στη φιλόξενη αγκαλιά της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, γνωρίστηκαν, αισθάνθηκαν ότι δεν είναι μόνοι, δημιούργησαν δεσμούς, ενίσχυσαν τις γνώσεις τους, την αυτοπεποίθησή τους και μοιράστηκαν το όραμα του Future Library για ένα ελπιδοφόρο αύριο, που αντιστέκεται σε όσα η απαισιοδοξία της καθημερινότητάς μας θέλει να πιστεύουμε τα τελευταία χρόνια.

Η καλοκαιρινή εκστρατεία υπό τον τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» έχει ως στόχο το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων οι οποίες θα καλύπτουν αρκετούς θεματικούς τομείς και θα υλοποιηθεί με διάφορους τρόπους: εργαστήρια, περιπάτους στην πόλη, αφηγήσεις, θέατρο, εικαστικά. Οι εκδηλώσεις απευθύνονται κυρίως στα παιδιά, αλλά ταυτόχρονα θα επιχειρηθεί να υπάρξει άμεση συμμετοχή και εμπλοκή και των ενηλίκων, με στόχο να ζωντανέψουν οι βιβλιοθήκες και να ανταποκριθούν καλύτερα στα ενδιαφέροντα των τοπικών κοινωνιών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Future Library» και θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Αρχικά θα ενισχυθούν οι βιβλιοθήκες με ένα μικρό αριθμό βιβλίων και τεχνικό εξοπλισμό για την υποστήριξη των δράσεων.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Future Library» ιδρύθηκε το 2011 και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας μας στην καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μία νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι ένας διεθνής κοινωφελής οργανισμός, ο οποίος πραγματοποιεί δωρεές σε τομείς πολιτισμού, τέχνης,  και παιδείας, δίνοντας έμφαση στην Ελλάδα και σε δράσεις ελληνικού ενδιαφέροντος.     

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι δράσεις που θα αφορούν στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.