Στα χνάρια του Ντούσκο…



valvarde0970078Τόσο πίσω πάμε για να βρούμε προπονητή που να άντεξε δύο ολόκληρα συνεχόμενα πρωταθλήματα στην… ηλεκτρική καρέκλα των «ερυθρόλευκων». Και λέμε πρωταθλήματα και όχι περιόδους, διότι και ο Βάσκος δεν βρισκόταν από τα αρχή της σεζόν 2010-11 στον Ολυμπιακό. Αλλά στο πρωτάθλημα ήταν από την έναρξή του. Ο Βαλβέρδε, πάντως, πρέπει να βγάλει αλώβητος και την επόμενη χρονιά για να φτάσει τον Μπάγεβιτς. Ο Ντούσκο είχε καθίσει τρεις ολόκληρες σεζόν στον πάγκο του Ολυμπιακού (1996-97, 1997-98, 1998-99) κατακτώντας ισάριθμα πρωταθλήματα και απολύθηκε στα μισά της επόμενης, παρότι η ομάδα βρισκόταν στην 1η θέση.

Φυσικά, ο Σερβοέλληνας είναι ο μακροβιότερος τεχνικός του Ολυμπιακού στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ο αμέσως επόμενος είναι ο Όλεγκ Μπλαχίν, ο οποίος είναι και ο μόνος, μετά τον Μπάγεβιτς, που έχει βγάλει δύο ολόκληρες σεζόν στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» αυτά τα χρόνια (από το 1979 και μετά). Ο Ουκρανός έβγαλε όλες τις σεζόν 1990-91 και 1991-92 και έχασε τη θέση του στα μισά της επόμενης και αν δεν συμβεί κάτι εντελώς απρόοπτο τις επόμενες εβδομάδες, ο Βαλβέρδε θα φτάσει πρώτα αυτόν και μετά θα βάλει πλώρη για να ξεπεράσει και τον Ντούσκο.

Το πρόβλημα, φυσικά, δεν έγκειται στον αν ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Βαλβέρδε, αλλά στο αν οι δύο πλευρές θα τα βρουν για να συνεχίσουν και του χρόνου. Κάτι που δεν είναι και τόσο απλό. Αν επέλθει συμφωνία, μπορεί του χρόνου τέτοια εποχή να λέμε ότι ο Βάσκος έγινε ο πρώτος τεχνικός, μετά τον Μπάγεβιτς, με τρεις σερί χρονιές στον πάγκο των Πειραιωτών.

sday.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.