Κίνδυνος αναστολής λειτουργίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας!



tei_kozani_87658Κλειστό θα παραμείνει Πέμπτη και Παρασκευή το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, σε ένδειξη αντίδρασης της διοίκησης στο αιματηρό «κούρεμα» των αποθεματικών του που φτάνει και τα 300.000 ευρώ, δηλαδή πάνω από το 70% της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησής του! Το ίδρυμα, μετά από αυτή την εξέλιξη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη λειτουργία του, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος ακόμα και της αναστολής λειτουργίας του (!) σύμφωνα με τη διοίκηση.

Μάλιστα επειδή δεν έχει καταβληθεί η τακτική χρηματοδότηση για το έτος 2012 «ξοδεύονται» για τα πάγια και τακτικά έξοδα από τα χρήματα του 2011, με αποτέλεσμα το ρευστό να τελειώνει και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας να …εκπέμπει sos!

Μιλώντας στον ΠΛ ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, από την Αθήνα όπου και βρίσκεται για ενημερωτικές συναντήσεις με το Υπουργείο Παιδείας, μίλησε τόσο για τις κινητοποιήσεις του ΤΕΙ όσο , κυρίως, για το μεγάλο πρόβλημα στο οποίο θα περιέλθει το ίδρυμα μετά τις περικοπές. Πλέον ζητάμε χρηματοδότηση να αντισταθμίσει το κούρεμα , γιατί με τα υπόλοιπα ποσά που έχουμε, σχεδόν μηδαμινά, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε». Μάλιστα το κούρεμα στα αποθεματικά των ΤΕΙ ήρθε μετά από ένα ποσοστό 30-50% μείωση στον προϋπολογισμό του ΤΕΙ που έγινε πέρυσι, δυσχεραίνοντας ακόμη παραπάνω την κατάσταση.

Ο ίδιος δήλωσε πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσει να ανταπεξέλθει το ΤΕΙ στα υφιστάμενα λειτουργικά του έξοδα λέγοντας πως «εκ των πραγμάτων μπορεί να οδηγηθούμε σε αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος. Αναγκαστικά και μη έχοντας άλλη επιλογή, αφού ήδη έχουμε εκτεθεί σε δαπάνες στις οποίες δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Από τη σίτιση μέχρι τις τακτικές και τις λειτουργικές δαπάνες του ΤΕΙ, που βρίσκονται υπό τη «δαμόκλειο σπάθη» των περικοπών και φυσικά της αναστολής λειτουργίας.

Οι αντιδράσεις έντονες. Σε πρώτη φάση η έκτακτη σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ αποφάσισε «λουκέτο» πανελλαδικά Πέμπτη και Παρασκευή και το Συμβούλιο του ιδρύματος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας θα αποφασίσει για τον εάν η διήμερη αυτή κινητοποίηση θα αφορά και τα μαθήματα των φοιτητών. Εν μέσω όλων αυτών το ΤΕΙ πιθανότατα θα έρθει αντιμέτωπο με μεγάλες περικοπές στον αριθμό των εισακτέων, ωστόσο κληθείς να το σχολιάσει ο κ., Χαραλαμπίδης είπε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση σχετικά με το τι ποσοστό από κάθε ίδρυμα θα περικοπεί.

Πρωινός Λόγος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.