Αφή της φλόγας και Λαμπαδηδρομία για την Ολυμπιάδα του Λονδίνου; Δε νομίζω… Του Σπύρου Γκαραβέλλα



olimpiakoi_agones_2012Γράφει ο Σπύρος Γκαραβέλλας

Ανακοινώθηκε από την Ολυμπιακή επιτροπή, με καμάρι, θα έλεγα, ενώ θα έπρεπε πρώτα τα μέλη της να βροντοφωνάξουν όχι, ότι στις 10 Μαΐου θα γίνει η αφή της Ολυμπιακής φλόγας για την Ολυμπιάδα του Λονδίνου.  

Να θυμίσω ότι οι Βρετανοί έχουν κλέψει εδώ και τόσα χρόνια τα γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία αποκαλούν μάρμαρα γιατί έτσι τα βλέπουν κι έτσι δυστυχώς το αναπαράγουν τα ΜΜΕ μας. Έχοντας την ίδια αδιάλλακτη και υπεροπτκή στάση δεν τα επιστρέφουν στον τόπο τους. Έφτασε η ώρα λοιπόν να  ξαναθυμίσουμε σε όλο τον κόσμο το όραμα της μεγάλης Μελίνας για την Ακρόπολη.

Το μουσείο είναι εκεί και τα περιμένει. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία πλέον! Προσωπικά αν ήμουν στη θέση του εξαιρετικού μας αθλητή της κολύμβησης, Σπύρου Γιαννιώτη θα αρνιόμουν να είμαι αυτός που θα μετέφερε πρώτος τη δάδα με την Ολυμπιακή φλόγα . Όπως κι οποιοσδήποτε αθλητής που νιώθει περήφανος στο βάθρο όταν η γαλανόλευκη κυματίζει προς τιμήν του, δεν βλέπω για ποιο λόγο να λάβει μέρος σε μια τέτοια λαμπαδηδρομία.Ίσως αν ήμουν στη θέση της πρωθιέρειας να άναβα τη δάδα και να αναφωνούσα πως από τα χέρια μου δεν θα περάσει αυτό το φως στο Λονδίνο.

Στη συνέχεια  θα την έσβηνα στο χώμα, χωρίς να χαλάσω την υπόλοιπη τελετή. Θέλω να πιστεύω ότι τότε θα τους θεωρούσαμε ήρωες όλοι μας. Ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. Μας δίνεται μια και μοναδική ευκαιρία να τιμωρήσουμε τους Βρετανούς! Να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε μονιασμένοι κι ότι δεν μπορούν να μας εξευτελίζουν με αυτό τον τρόπο. Δεν είμαστε υποδεέστεροι όπως με τη στάση τους φαίνεται πως μας θεωρούν.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία να διατρανώσουμε ότι είναι κλέφτες, ότι έχουμε δίκιο και μπορούμε να το επιβάλλουμε. Ας δράσουμε λοιπόν με μπροστάρηδες την πραγματική ελίτ της χώρας. Τους αθλητές μας. Αυτούς που φρόντισαν οι πολιτικές ηγεσίες τα τελευταία χρόνια να τους στερήσουν κάθε προνόμιο που θα τους βοηθούσε να εστιαστούν στον αγώνα που καθημερινά δίνουν.

Το όχι στη λαμπαδηδρομία της ντροπής από τη μεριά τους θα κάνει αίσθηση και θα μας γεμίσει όλους με περηφάνεια. Για μια και μοναδική φορά λοιπόν ας ορθώσουμε το ανάστημά μας. Να στείλουμε το μήνυμα ότι σε αυτή την Ολυμπιάδα η φλόγα στο στάδιο δεν θα είναι από την Ολυμπία. Ας πάρουν αναπτήρα…

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.