Το Επιμελητήριο Κοζάνης συμμετείχε με επιτυχία στην Έκθεση «Constructions 2012» στα Τίρανα Αλβανίας



ekthesi_albanias5437Επιτυχία σημείωσε η διεθνής έκθεση κατασκευών “Constructions 2012”  που πραγματοποιήθηκε από 23 έως 25 Μαρτίου 2012, στο Palace of Congresses and International Center of Culture  στα Τίρανα της Αλβανίας, την οποία επισκέφτηκαν χιλιάδες κόσμου και κυρίως κατασκευαστές, μηχανολόγοι μηχανικοί, πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, εργολάβοι, έμποροι δομικών υλικών κ.α. , αλλά και το καταναλωτικό κοινό που ενημερώθηκε για τα εκθέματα της έκθεσης που περιελάμβαναν από αδρανή υλικά έως αυτοματισμούς κτιρίων, βερνίκια και έπιπλα μπάνιου – κουζίνας.  Η έκθεση παρουσίασε τεχνολογία και εφαρμογές σχετικές με όλο τον τομέα των κατασκευών και  έγινε πόλος έλξης για κατασκευαστικές – τεχνικές εταιρίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου το 80 – 85% των εκθετών αποτελούσαν ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ η διοργάνωση έγινε από ελληνική εταιρία εκθεσιακών διοργανώσεων με μεγάλη εμπειρία σε εκθέσεις  των Βαλκανίων.

Από την Π.Ε Κοζάνης συμμετείχαν, με την στήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης στο ενιαίο περίπτερο που εκμισθώθηκε για τη συμμετοχή των μελών του, οκτώ (8) αξιόλογες επιχειρήσεις της περιοχής, οι οποίες κατά γενική ομολογία έμειναν ευχαριστημένες από το επίπεδο της διοργάνωσης, αλλά και τις εμπορικές επαφές που πραγματοποιήθηκαν και οι οποίες ευελπιστούν ότι θα οδηγήσουν σε εμπορικές συνεργασίες. Τους συμμετέχοντες συνόδευσε ο ίδιος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Κυριακίδης, ο οποίος επιστρέφοντας εξέφρασε την άποψη ότι «η τόνωση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων – μελών του Επιμελητηρίου Π.Ε. Κοζάνης και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι ένας από τους βασικούς στόχους της νέας διοίκησης. Με τη συμμετοχή των επιχειρήσεων της περιοχής μας σε Εκθέσεις στα Βαλκάνια,  και όχι μόνο, δίδεται η ευκαιρία στα μέλη μας να βρουν διέξοδο σε νέες αγορές,  να προβάλλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα του τόπου μας στο εξωτερικό. Η έκθεση κατασκευών της Αλβανίας είμαι βέβαιος ότι μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει για όλους όσους έλαβαν μέρος, κρίνοντας από το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι επισκέπτες για το περίπτερο και τα εκθέματα του Επιμελητηρίου μας, αλλά και από τις εμπορικές συναντήσεις που είχαν οι εκθέτες μας.

Εύχομαι όλες οι επαφές που έγιναν να επιφέρουν τα αναμενόμενα οφέλη στους επιχειρηματίες που συμμετείχαν ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τους εκθέτες πολλοί ήταν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των κατασκευών από  την περιοχή μας που επισκέφθηκαν την έκθεση των Τιράνων για να δουν και να αξιολογήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης που δημιουργούνται στην πρωτεύουσα της γειτονικής μας χώρας.

Το Επιμελητήριο Κοζάνης, με αφορμή την επιτυχημένη παρουσία των μελών του στην εν λόγω έκθεση,  προτρέπει τα μέλη του που επιθυμούν να συμμετέχουν  σε εκθέσεις- στην Ελλάδα ή και στο Εξωτερικό – για τις οποίες μπορούν να ενημερώνονται μέσω του Επιμελητηρίου ή του προσωπικού τους e-mail, εφόσον το δηλώσουν στο τηλ. 24610 34669 ή 41693 του ΕΒΕ, -να εκδηλώνουν έγκαιρα το ενδιαφέρον τους και να μη διστάζουν να επικοινωνούν άμεσα με τη Δ/νση του ΕΒΕ στο τηλ. 24610 41693.  Σημειώνεται ότι,  εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον τουλάχιστον 5 επιχειρήσεων – μελών,  το ΕΒΕ θα εξετάζει τις δυνατότητες συμμετοχής σε ενιαίο περίπτερο για όλα τα μέλη του.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.