Ευρεία σύσκεψη για το μεταναστευτικό υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη



xrisoxoidis25312skΣτο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συγκαλείται αύριο Δευτέρα υπό τον υπουργό σύσκεψη, για τη συζήτηση των διαστάσεων που έχει λάβει το μεταναστευτικό ζήτημα στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του προς τους Περιφερειάρχες της χώρας ο υπουργός, σκοπός της σύσκεψης είναι επιπλέον η συζήτηση του στρατηγικού σχεδιασμού, που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του ζητήματος των παράνομων μεταναστών.

Η δημιουργία Χώρων Κλειστής Προσωρινής Φιλοξενίας παράνομων μεταναστών θα βρεθεί ακόμη στο “τραπέζι” των συζητήσεων, μετά και τις αντιδράσεις των κατοίκων της Κοζάνης, στη δημιουργία στρατοπέδου στην περιοχή.

Στην επιστολή-πρόσκληση που απέστειλε ο Μ.Χρυσοχοΐδης αναφέρεται ότι “η παράνομη μετανάστευση συνιστά ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα μας που οφείλουμε να διαχειριστούμε με τρόπο συλλογικό, δημοκρατικό και αποτελεσματικό. Κάθε είδους αναβολής ανάληψης πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης θα μας οδηγήσει σε ραγδαία επιδείνωση των προβλημάτων”.

“Η Κυβέρνηση υλοποιεί στο πλαίσιο και των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναμόρφωσης και αναθεώρησης της πολιτικής ασύλου και δημιουργίας δομών πρώτης υποδοχής μεταναστών έχοντας εξασφαλίσει τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους”.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Γιάννης Σγουρός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, και οι γενικοί γραμματείς Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδος, Στερεάς Ελλάδος, Πελοποννήσου και οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων.

news247

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.