Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στη Δυτ. Μακεδονία



parelasi_koz5435436Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 191 χρόνια από την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κοζάνης. Ανήμερα της εθνικής επετείου στις 10:30 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου και θα ακολουθήσει στις 11 επιμνημόσυνη δέηση στα μνημεία των Ηρώων στην Κεντρική Πλατεία Νίκης. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Φιλόλογος του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης Βασίλειος Τσιώνας. Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, ενώ στη μια θα παρουσιαστούν ελληνικοί χοροί από Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής. Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κοζάνης θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος.

Γρεβενά: Οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Την Κυριακή, ανήμερα της επετείου στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας της Θεοτόκου Γρεβενών, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Σεργίου, ενώ στη συνέχεια θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Εθνομάρτυρα Αιμιλιανού στην Κεντρική Πλατεία. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 11.30 το πρωί με την παρέλαση αναπήρων πολέμου, μαθητών, προσκόπων και οδηγούς, συλλόγων και τμημάτων της Σχολής Αστυφυλάκων και του Στρατού μπροστά από τους Επισήμους στην οδό Κωνσταντίνου Ταλιαδούρη.

Καστοριά: Εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Την Κυριακή 25 Μαρτίου το πρωί θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο   φιλόλογος και τέως Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Καστοριάς Φώτης Αντωνίου. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων, στην πλατεία Μακεδονομάχων και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.