Κουκουλόπουλος: Κανένα Κέντρο στη Νεάπολη χωρίς τη σύμφωνη γνώμη Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου!



koukoulopoulos_paris65467ujΤο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποδεχόμενο σχετικό αίτημα του Υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου, συγκάλεσε σήμερα το πρωί σύσκεψη προκειμένου να επανεξεταστεί η απόφαση της δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών στη Νεάπολη Κοζάνης.

Στη σύσκεψη, κατά την οποία  ήταν παρούσα όλη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Κουκουλόπουλος κατέθεσε την εξής πρόταση:

1. Να μη δημιουργηθεί Κέντρο Υποδοχής μόνο στη Δυτική Μακεδονία αλλά σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, σε χώρους που θα υποδείξουν οι τοπικές αρχές.

2. Κάθε Κέντρο που θα δημιουργηθεί να πληροί απολύτως τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής που απαιτούνται και να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

3. Να διασφαλιστεί ότι τα πιθανά οφέλη που θα προκύψουν από τη δημιουργία τέτοιων Κέντρων (θέσεις απασχόλησης κ.α.) θα αφορούν πρωτίστως την κάθε τοπική κοινωνία.

4. Να υπάρξει συνεννόηση και συμφωνία των δύο κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία) που συμμετέχουν στη σημερινή Κυβέρνηση.

Οι προτάσεις του Υφυπουργού Εσωτερικών έγιναν δεκτές και έτσι αποφασίστηκε την ερχόμενη Δευτέρα να γίνει ευρεία σύσκεψη για το θέμα αυτό, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Άμυνας, οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας και οι Πρόεδροι όλων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων.

Μετά το πέρας της σημερινής σύσκεψης ο κ. Κουκουλόπουλος έκανε την εξής δήλωση: «Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα της δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής στη Νεάπολη, υπήρξαν σαφής και κατηγορηματικός στη δήλωση που έκανα στις 20/3. Καμιά ενέργεια δεν πρέπει να γίνει εφόσον δεν υπάρξει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και ότι η όποια απόφαση πάρουμε, αυτή θα πρέπει να παρθεί με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και αφού εκτιμηθούν όλοι οι παράμετροι.

Πιστεύω πως με τη σύσκεψη της Δευτέρας θα πετύχουμε δύο πράγματα, πολύ σημαντικά. Πρώτον, θα μπορέσουμε να σχεδιάσουμε μια συνολική αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος, το οποίο αφορά όλη τη χώρα και όχι μόνο συγκεκριμένες περιοχές της. Δεύτερον, θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνικών να εκφραστούν και να προτείνουν τους κατάλληλους χώρους, για να δημιουργήσουμε Κέντρα Υποδοχής που θα πληρούν όλες τις απαραίτητες και απολύτως αναγκαίες προϋποθέσεις. Σε ό,τι αφορά τη Νεάπολη, όπως είπα απ΄ την πρώτη στιγμή κανένα Κέντρο δεν πρόκειται να γίνει αν δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου».

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.