Φήφισμα της Ενωσης Αστυνομικών Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας για το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών!

astinomia_logo

Στην Κοζάνη σήμερα 22.03.2012 πραγματοποιήθηκε η Εκτακτη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Αστυνομικών Κοζάνης με την συμμετοχή εκπροσώπων των πρωτοβάθμιων Ενώσεων Γρεβενών- Καστοριάς- Φλώρινας στην οποία συζητήθηκε κύρια η δημιουργία χώρου υποδοχής λαθρομεταναστών στο χώρο του εγκαταλελειμένου στρατοπέδου Πόρτη στην περιοχή Νεάπολης Κοζάνης.

Προς μεγάλη μας έκπληξη λάβαμε γνώση για την ιδέα δημιουργίας του Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών στη Νεάπολη Κοζάνης. Δυστυχώς φαίνεται να είναι πάγια τακτική της πολιτείας να λαμβάνουν αποφάσεις που μας αφορούν χωρίς να ερωτηθούμε. Το ζήτημα δεν το αντιμετωπίζουμε με όρους ξενοφοβίας και ρατσισμού, καθώς όλοι οι κάτοικοι αλλά κι εμείς έχουμε αποδείξει ότι ζούμε αρμονικά με το πλήθος των οικονομικών μεταναστών στην περιοχή μας

Τα ερωτήματα τα οποία γεννούνται είναι πολλά και έχουν να κάνουν:
Α. με την παντελή έλλειψη υποδομών στο συγκεκριμένο χώρο απο πλευράς υγιεινής διαβίωσης των κρατουμένων και ασφαλούς κράτησης αυτών.
Β. Ο ελάχιστος χρόνος που δίδεται στην κατασκευή τέτοιου είδους υποδομών.
Γ. Η ανεπάρκεια υγειονομικών μονάδων στην περιοχή. Ηδη όλα τα Νοσοκομεία της περιφέρειας υπολειτουργούν το δε κοντινότερο απέχει σαράντα περίπου χιλιόμετρα και δεν πληρεί τους όρους κράτησης.
Δ. Η δημιουργία του παραπάνω κέντρου  υποδοχής των λαθρομεταναστών με την απασχόληση μεγάλου αριθμού αστυνομικών για την φρούρηση του, θα έχει ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία των υπηρεσιών αστυνόμευσης της Δ. Μακεδονίας με συνέπεια να είναι αδύνατη η ανταπόκριση των Αστυνομικών στο βασικό τους ρόλο, αυτόν της παροχής του αγαθού της ασφάλειας των πολιτών.

Καλούμε τον υπουργό προστασίας του πολίτη:

Όπως προβεί στην αναστολή της απόφασης ίδρυσης και λειτουργίας του Κέντρου Υποδοχής Λαθρομεταναστών στην περιοχή Νεάπολης Κοζάνης και ζητάμε να εφαρμοσθούν οι εθνικές και διεθνείς διατάξεις που διέπουν την ίδρυση και λειτουργία τέτοιων κέντρων.

Πρόθεσή μας είναι η επίλυση κι όχι η δημιουργία νέων προβλημάτων.

Οι πρόεδροι
Στέργιος Μπαντόλας, Χρήστος Τρυγώνης,
Γεώργιος Δρούμπουρας, Ιωάννης Μουρατίδης

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.