Στο 1,80 η αμόλυβδη στην Κοζάνη – Ματώνουν οι πρατηριούχοι!



benzinadiko_tegou_koz234Σε δυσμενέστατη κατάσταση έχουν περιέλθει όλοι οι καταναλωτές που χρειάζεται να μετακινούνται καθημερινά με το αυτοκίνητό τους, ενώ αλυσιδωτά μεγάλες είναι οι επιπτώσεις και σε δεκάδες επαγγελματικά οχήματα, από το ξέφρενο ράλι τιμών στα καύσιμα! Στην Κοζάνη η βενζίνη έφτασε να πωλείται με 1,80 ευρώ το λίτρο, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί στο ελάχιστο η κατανάλωση στα πρατήρια καυσίμων, ενώ εντονότατες είναι και οι συνολικές αντιδράσεις, αφού οι τιμές στα καύσιμα αυξάνουν αλυσιδωτά τις τιμές των προϊόντων λόγω του κόσμου των μετακινήσεων.

Την ίδια ώρα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων εμφανίζεται υπέρ της πρότασης του υπουργείου Ανάπτυξης για μείωση των φόρων στα καύσιμα, ωστόσο, όπως επισημαίνει, η υλοποίησή της με τον τρόπο που προτείνεται περιορίζει τη μείωση της λιανικής τιμής στα δύο λεπτά το λίτρο. Παράλληλα, τo Ινστιτούτο Καταναλωτών (Νέο ΙΝΚΑ) καταγγέλλει τις αδικαιολόγητες τιμές στα καύσιμα μέσα από ανακοίνωσή του, αναφέροντας πως η Ελλάδα είναι η χώρα με τις υψηλότερες τιμές βενζίνης στον κόσμο !

Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Κοζάνης Γιώργος Χατζηκυπραίου: «Αν και αυτή τη στιγμή  στην αγορά υπάρχει υπερ – επάρκεια καυσίμων λόγω και της πτώσης των πωλήσεων στο ελάχιστο, στην πόλη της Κοζάνης η τιμή της αμόλυβδης έχει φτάσει το 1,80 ευρώ το λίτρο και στον νομό παρουσιάζεται ακόμη πιο αυξημένη. Ο κόσμος παίρνει όλο και πιο λιγότερο τα αυτοκίνητά του. Κάθε γέμισμα του ντεπόζιτου είναι ολοένα και πιο μικρο και γιατί η τιμή της βενζίνης είναι αυτή που είναι και γιατί υπάρχει τρομερά μεγάλος περιορισμός των εισοδημάτων. Αν δεν ληφθούν μέτρα που θα δημιουργήσουν μια αλλαγή του κλίματος ή μια κάποια αισιοδοξία, δεν θα μπορέσει να υπάρξει ανάπτυξη.

Σε ό,τι αφορά στην απελευθέρωση του ωραρίου στα πρατήρια, ο ίδιος εξακολουθεί να εκφράζει την αντίθεσή του, λέγοντας πως αυτό είναι ένα μέτρο που θα βυθίζει ολοένα και περαιτέρω στην ύφεση τα πρατήρια. Η απελευθέρωση του ωραρίου και ο νόμος που θα δώσει τη δυνατότητα στα πρατήρια να παραμένουν ανοιχτά ανεξαρτήτως ωραρίου, αν συμπεριλάβει κανείς και αυτά που έχουν αυτόματους πωλητές, είναι απλά μια «ανόητη κίνηση» σύμφωνα με τον ίδιο. «Όταν κάνεις ανόητα πράγματα γίνεσαι ανόητος. Η κ. Διαμαντοπούλου, αφού έσωσε την παιδεία, έρχεται να σώσει και το εμπόριο και ξεκίνησε από τα πρατήρια που ήταν πάντα εύκολος στόχος…», καταλήγει ο ίδιος.

Πρωινός Λόγος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.