Άκαρπη συνάντηση για το Κέντρο Υποδοχής στην Νεάπολη



METANASTESS_535_355Επιμένει στην απόφαση του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη για το ζήτημα της δημιουργίας χώρου κράτησης μεταναστών στη Νεάπολη του Δήμου Βοίου, στο πρώην στρατόπεδο «ΠΟΡΤΗ».

Όπως τόνισε κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα σήμερα το μεσημέρι, «η απόφαση θα υλοποιηθεί» και παράμεινε ανένδοτος στα επιχειρήματα που ανέπτυξε η αντιπροσωπεία την οποία αποτελούσαν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, η Δήμαρχος Βοίου Παναγιώτα Ορφανίδου και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, ενώ το παρόν έδωσαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος οι βουλευτές της Π.Ε Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης, Γιώργος Κασαπίδης και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος. Για ειλημμένη απόφαση έκανε λόγο η Δήμαρχος Βοίου Παναγιώτα Ορφανίδου μιλώντας στην ΕΡΑ Κοζάνης μετά το τέλος της σύσκεψης, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το κέντρο υπό αυτές τις συνθήκες και με την προχειρότητα του εγχειρήματος. Δεν μπορούν να γίνουν όλα αυτά μέσα σε 20 ημέρες.  Υπογράμμισε ακόμα ότι «δεν θα μας βάλει απέναντι στους πολίτες του κέντρου ο κ. Υπουργός με τις ενέργειες του, θέλουμε να βοηθήσουμε στο μείζον εθνικό πρόβλημα δεν θα δεχτούμε να μας μετακυλήσει εκ του προχείρου και προειλημμένα το πρόβλημα στην περιοχή μας.»

Ανένδοτος στην απόφαση του ο Υπουργός ο οποίος σημείωσε ότι «Ο νόμος θα εφαρμοστεί είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει αυτό το στρατόπεδο  και σε 20 ημέρες θα μεταφερθούν οι μετανάστες, επεσήμανε ο κ. Σόκουτης μιλώντας στην ΕΡΑ Κοζάνης υπογραμμίζοντας ότι δεν δόθηκε κανένα περιθώριο για να παρουσιαστούν τα επιχειρήματα που σύσσωμη η τοπική ηγεσία μετέφερε στον Υπουργό και έκανε λόγο για απαξιωτική συμπεριφορά του κ. Υπουργού χαρακτηρίζοντας τους μάλιστα λαϊκιστές.

Ο κ. Σόκουτης επεσήμανε στην σύσκεψη πως καταφέραμε ένα θέμα ευαίσθητο να το κάνουμε σημείο αντιπαράθεσης σε μια κοινωνία μη ξενοφοβική και ρατσιστική.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.