Συνάντηση του Δήμου Βοΐου με τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη – Ξεκινούν κινητοποιήσεις στη Νεάπολη!



dimos_voiou_banner9786t9Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη για το ζήτημα της δημιουργίας χώρου κράτησης μεταναστών στη Νεάπολη θα έχουν αύριο Πέμπτη στις 14.30 το μεσημέρι στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, η Δήμαρχος Βοίου Παναγιώτα Ορφανίδου και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης.

Δεν έχει μέχρι στιγμής διευκρινιστεί αν στην συγκεκριμένη συνάντηση θα παραστούν και οι βουλευτές της ΠΕ Κοζάνης, ενώ στην διάρκεια της αναμένεται να μεταφερθεί στον Υπουργό η άρνηση τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου Βοίου όσο και των κατοίκων της Νεάπολης για εγκατάσταση του χώρου κράτησης στην περιοχή.

ΕΡΑ Κοζάνης

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εκφράζουμε τη σαφή και αδιαπραγμάτευτη αντίρρησή μας στη δημιουργία Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στη Νεάπολη.

Ο αγώνας μας ενάντια στην ίδρυση Κέντρου Κράτησης παράνομων μεταναστών στην πόλη μας, στη Νεάπολη Κοζάνης, στρέφεται κατά των αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας.

Μιας κεντρικής εξουσίας που με τη χρόνια αδιαφορία της για το Βόιο, για τη Νεάπολη και γενικά για την περιοχή μας, μας οδήγησε σε πραγματικό αδιέξοδο.
Μια κεντρική εξουσία που αρνείται να γίνει συνομιλητής των θεσμικών οργάνων. Μια Κεντρική Εξουσία που αποφάσισε να «καθαρίσει το κέντρο της Αθήνας» και να αποδιοργανώσει την μικρή και ήρεμη κοινωνία του Βοΐου.

Αυτή η κεντρική εξουσία αποφάσισε, χωρίς κανένα προγραμματισμό, χωρίς καμία οργάνωση, αποσπασματικά και εσπευσμένα, να ιδρύσει Κέντρο Κράτησης στη Νεάπολη του Δήμου Βοΐου, χωρίς τις απαραίτητες συνθήκες διαβίωσης , χωρίς την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση και υγιεινή, στοιβάζοντας απλώς ανθρώπινες ψυχές.

Σ’ αυτή την πολιτική η κοινωνία της Νεάπολης, του Βοΐου και της ευρύτερης περιοχής αποφασίσαμε να αντιδράσουμε, αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματα των κατοίκων της Περιοχής μας αλλά και των μεταναστών.

Δεν διαπραγματευόμαστε και φωνάζουμε ΟΧΙ στην ίδρυση αυτού του Κέντρου που υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τον τόπο μας.

Όλοι μαζί στην πορεία – διαμαρτυρία, αύριο Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 και ώρα 8.00 π.μ , με αφετηρία την Πλατεία Αγίου Γεωργίου και τελικό προορισμό το στρατόπεδο «ΠΟΡΤΗ», γιατί όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε το έγκλημα που διενεργείται στον τόπο μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.