«Δεν θα γίνουμε χωματερή της Αθήνας»



dimos_voiou_banner9786t9Στον αέρα βρίσκεται, προτού ακόμη αρχίσει η κατασκευή του, το κέντρο κράτησης μεταναστών στη Νεάπολη Κοζάνης, καθώς εκδηλώθηκαν ήδη αντιδράσεις από τους τοπικούς φορείς.

«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βιάστηκε να ανακοινώσει την κατασκευή του κέντρου κράτησης μεταναστών, χωρίς στην πραγματικότητα να μας ρωτήσει. Δύο σύμβουλοί του εμφανίστηκαν στην περιοχή και μας μετέφεραν ότι ο υπουργός ζήτησε το στρατόπεδο να λειτουργήσει έως το Πάσχα. Οταν τους ζητήσαμε την οικονομοτεχνική μελέτη του έργου, οι σύμβουλοί του ήταν αόριστοι στις απαντήσεις τους. Λυπάμαι, αλλά δεν θα γίνουμε η χωματερή της Αθήνας», ήταν η οργισμένη αντίδραση της δημάρχου Βοΐου Κοζάνης Παναγιώτας Ορφανίδου. Η δήμαρχος, όπως είπε στα «ΝΕΑ», μεταφέρει την άρνηση των κατοίκων της περιοχής να δεχθούν κατασκευή του κέντρου αν δεν λάβουν συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για τον τρόπο λειτουργίας του. Για τη δημοτική Αρχή το μείζον θέμα είναι η ασφάλεια αλλά και οι συνθήκες υγιεινής στο στρατόπεδο, το οποίο έκλεισε πριν από επτά χρόνια.

ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ. «Ο υπουργός με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι σκοπεύουν να μεταφέρουν σε πρώτη φάση 1.000 μετανάστες και να τους βάλουν σε σκηνές που θα πάρουν από τον Στρατό. Εγώ ρώτησα το πολύ απλό: Οταν λειτουργούσε το στρατόπεδο ως μονάδα πεζικού, οι εγκαταστάσεις αποχέτευσής του μπορούσαν να εξυπηρετούν τις ανάγκες το πολύ 200 στρατιωτών. Τι θα γίνει τώρα; Ποιος επίσης θα μπορέσει να φυλάξει αποτελεσματικά μια περιοχή 180 στρεμμάτων που έχει το στρατόπεδο και το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από τα πρώτα σπίτια της Νεάπολης και που στο νότιο τμήμα του η περίφραξη έχει διαλυθεί τελείως;», αναφέρει η κ. Ορφανίδου.

sierafm.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.