Ανείπωτη τραγωδία στην Ελβετία – 28 νεκροί σε τροχαίο, μεταξύ τους 22 μαθητές!



elvetia10_533_355– 24 μαθητές τραυματισμένοι, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση
– Το πούλμαν προσέκρουσε στο κράσπεδο και “καρφώθηκε” στον τοίχο της σήραγγας
– Αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής οι αιτίες του δυστυχήματος
– Τα παιδιά και οι συνοδοί τους επέστρεφαν από διακοπές για σκι στην Ελβετία

Οι διακοπές τους είχαν την πιο τραγική κατάληξη. 28 άνθρωποι, μεταξύ τους 22 παιδιά, μαθητές δημοτικού από το Βέλγιο, βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε, ανετράπη μέσα σε τούνελ. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν ηλικίας 12 ετών.

Νεκροί είναι, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή δίκτυα, και οι δυο οδηγοί (είναι σύνηθες σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με πούλμαν να υπάρχουν δυο οδηγοί) και δυο από τους συνοδούς των παιδιών.  

Συνολικά, 52 άνθρωποι βρίσκονταν στο μοιραίο λεωφορείο. Μαθητές και συνοδοί. Επέστρεφαν στη χώρα τους μετά τις χειμερινές διακοπές τους στην Ελβετία, όπου είχαν πάει για σκι στην περιοχή Βαλ ντ’ Ανιβιέρ.

Υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, στις 09:00 (τοπική ώρα) το βράδυ της Τρίτης, το λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του, χτύπησε στο κράσπεδο και προσέκουρσε στο τοίχωμα του τούνελ στο καντόνι Wallis, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία.

Από την πρόσκρουση, το μπροστικό τμήμα καταστράφηκε ολοσχερώς με αποτέλεσμα τα παιδιά και οι συνοδοί τους εγκλωβίστηκαν μέσα στο πούλμαν.

Ακόμη ένα συγκλονιστικό στοιχείο ήταν η αντίδραση των ελβετικών αρχών. Λίγη ώρα μετά το τροχαίο, στο σημείο του δυστυχήματος βρέθηκαν οκτώ ελικόπτερα, 12 ασθενοφόρα, δεκάδες πυροσβέστες και αστυνομικοί, 15 γιατροί και τρεις ψυχολόγοι για να στηρίζουν τους τραυματίες αναφέρει το Associated Press.

Στήθηκε επίσης επί τόπου κέντρο διαχείρισης κρίσης, ενώ η αστυνομία έκλεισε άμεσα και τα δυο ρεύματα της σήραγγας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Blick της Ελβετίας, από τη σύγκρουση έχουν τραυματιστεί 24 παιδιά, πολλά από τα οποία νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Μεταφέρθηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία της περιοχής Βαλέ, ενώ άλλοι μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στη Βέρνη και τη Λωζάνη.

Τα παιδιά που βρίσκονταν στο μοιραίο πούλμαν έμεναν στα βελγικά χωριά Λόμελ και Χεβερλέ.

Η αστυνομία της Ελβετίας έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για να ρίξει φως στα αίτια του μοιραίου δυστυχήματος.

Το λεωφορείο απομακρύνθηκε από το τούνελ και έχει μεταφερθεί σε χώρο όπου πραγματογνώμονες θα ψάξουν να βρουν αν υπήρξε μηχανική βλάβη που να οδήγησε στο μακελειό.

Μαίρη Καλουτσάκη – newsit.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.