Maraveyas ilegál – Γράφει η Κατερίνα Καράτζια…



maravegias_kozani34645egrΤης Κατερίνας Καράτζια

Όλοι όσοι παρευρεθήκαμε το περασμένο καλοκαίρι στο Στέκι του Φιλοπρόοδου στην Κοζάνη, θυμόμαστε με χαμόγελο και νοσταλγική διάθεση τη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια. Σε ένα δύσκολο καλοκαίρι όπου αναμέναμε τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας, ο Κωστής μας χάρισε μια αξέχαστη βραδιά, γεμάτη γέλιο, χορό και πολλή μουσική. Μετά το Maraveyas Ilegal και το τελευταίο του album Welcome to Greece, ο Κωστής επανέρχεται με τη νέα του δουλειά με τίτλο Λόλα. Πρόκειται για ένα βιβλίο στο οποίο περιέχεται και το ομώνυμο album του. Η γνωριμία μας με τη Λόλα αναμένεται στα βιβλιοπωλεία σε λίγες μέρες.

Όπως λέει ο ίδιος στην επίσημη ιστοσελίδα του, στη Λόλα περιγράφει τα δυο τελευταία χρόνια της ζωής  του στη χώρα των πολλών και ξαφνικών αλλαγών. Με απανωτά σοκ που διαταράσσουν τις ισορροπίες μας, σαν μια τρικυμία που δεν θέλει να κοπάσει.  Γι ‘αυτό και διάλεξε να αφηγηθεί τα τραγούδια του και να συνθέσει το σάουντρακ της ιστορίας του δια μέσου θαλάσσης, πάνω στο πλοίο στο φουρτουνιασμένο Αιγαίο. Όχι όμως μόνος, μαζί με τη Λόλα. ‘’Μέσα από αυτό το ταξίδι, εν μέσω θαλασσοταραχής, συναισθηματικής αλλά και υπαρξιακής, γεννήθηκαν τα έντεκα τραγούδια αυτού του δίσκου’’.

Eν μέσω και της δικιάς μας θαλασσοταραχής Κωστή, περιμένουμε με ανυπομονησία να διαβάσουμε την ιστορία και να ακούσουμε τα τραγούδια σου, ή όπως λες κι εσύ, να ακούσουμε την ιστορία και να δούμε τα τραγούδια. ‘’ Τίποτε πια δεν είναι δεσμευτικό. Εδώ τα τραγούδια και οι μουσικές διαβάζονται και οι λέξεις και οι προτάσεις ηχούν στ’ αυτιά’’. Κωστής Μαραβέγιας

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.