Quasamodo and The Q Orchestra – Γράφει η Κατερίνα Καράτζια



quasamodo_and_the_q

Της Κατερίνας Καράτζια

Το καλύτερό μου είναι να ανακαλύπτω καινούρια ακούσματα και παραγωγές, ειδικά όταν προέρχονται από έλληνες καλλιτέχνες. Όταν άκουσα τους Quasamodo and The Q Orchestra στη διασκευή του The Passenger του Iggy Pop, μου θύμισαν τους Brand New Heavies και ταξίδεψα πάλι στους ήχους της Acid Jazz έτσι όπως τη ζήσαμε στις αρχές της δεκαετίες του ’90.

O Quasamodo  είναι ο έλληνας Δημήτρης Νάσσιος, συνθέτης και παραγωγός γεννημένος στο Wimbledon του Λονδίνου  το 1978. Το 2007 κυκλοφόρησε το πρώτο του album Truth Be Told. Στην πορεία συνεργάστηκε σε κάποιες παραγωγές με τον Γιώργο Φωτιάδη των Basement Freaks, ώσπου δημιουργούν μαζί την 14μελή μπάντα των Smokey Bandits που τόσο αγαπήσαμε και κυκλοφορούν το ντεμπούτο album τους Debut τον Μάρτιο του 2010.

Από το 2009 εμφανίζεται σε πολλά live με το νέο του project The Q Orchestra  με το οποίο γίνεται γνωστός στην παγκόσμια σκηνή της Nu Funk & Soul και κυκλοφορεί το επόμενό του  album Journey Through Sounds το 2010.

Οι Quasamodo and The Q Orchestra επανέρχονται με

νέο album τον Ιανουάριο του 2012 με τίτλο Movin On από την Bombastic Jam, με  11 τραγούδια.  Ένα album γεμάτο χρώματα και ήχους, σ’ ένα μουσικό κράμα από soul, acid jazz, nu funk, disco funk,  με εξαίσια soul like  γυναικεία φωνητικά από τις Βάλια  Αθανασιάδου, Τζένη Καπάδαη και Θάλεια Παλιβίδα ,αλλά και με δόσεις trip hop από τον  Mc Coppa, σε κομμάτια όπως το εξαιρετικό Bollywood Man. Σε όλα  αυτά προσθέστε και rock κιθαριστικές πινελιές και έχετε μια πραγματικά εξαιρετική παραγωγή.

Πάρτε μια γεύση με το Nursery Rhyme

 

 

 

 


 

 

Δείτε όλα τα μουσικά νέα από την Κατερίνα Καράτζια εδώ!


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.