Αφιέρωμα LACK OF AFRO – Άρθρο της Κατερίνας Καράτζια



lack_of_afro9769Άρθρο της Κατερίνας Καράτζια

Πίσω από το όνομα αυτό κρύβεται ο 27χρονος Βρετανός Adam Gibbons.  Όπως λέει ο ίδιος έχει επηρεαστεί  από ήχους της jazz,soul, funk και από τις δεκαετίες ’60 και ’70. Με πολλά singles, remixes και τρία album στο ενεργητικό του, ο Βρετανός παραγωγός δίνει μια σύγχρονη διάσταση σε ακούσματα περασμένων δεκαετιών.

Το πρώτο του album το Press On κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2007 και χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα της Nu funk εποχής. Δυο χρόνια μετά κυκλοφορεί το My groove your move. Το τελευταίο του  album κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2011 με τίτλο This Time από την Freestyle με πιο δυνατό ήχο, περισσότερα φωνητικά και συνεργασίες με ονόματα όπως Wayne Gidden, Jake Morley, Angeline Morrison αλλά και τον αμερικανό rapper Wax.

To Α Time For αναμφισβήτητα θεωρείται ένα από τα κορυφαία singles της χρονιάς με τα φωνητικά του Wayne Gidden να μας θυμίζουν τις φωνές των Smokey Robinson και Curtis Mayfield.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα της Κατερίνας Καράτζια εδώ!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.