Δήμος Κοζάνης: Ένας αγώνας δεκαετίας βρίσκει δικαίωση



dimarxeio_koz345345Μία ελλιπής διατύπωση του Ν 2508/97, στάθηκε εμπόδιο εδώ και μία εξαετία περίπου, για την προώθηση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου (ΓΠΣ) Κοζάνης.

Η ελλιπής αντιμετώπιση από το υφιστάμενο πολεοδομικό πλαίσιο, περί ΖΟΕ (Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου) και επεκτάσεων-ΓΠΣ, της επέκτασης εγκεκριμένου σχεδίου εντός ΖΟΕ, που είχε θεσπιστεί ειδικά για την προστασία της περιαστικής περιοχής για μελλοντικές επεκτάσεις, ήταν το αγκάθι στην ολοκλήρωση του ΓΠΣ Κοζάνης, που αράχνιαζε στα συρτάρια αναμένοντας τη λύση του παραπάνω προβλήματος.

Το πρόβλημα ήταν εντοπισμένο ήδη από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και είχε τεθεί σε όλες τις πολιτικές ηγεσίες ( ΥΠΕΧΩΔΕ, ΥΠΕΚΑ), τόσο από τον πρώην Δήμαρχο κ. Πάρι Κουκουλόπουλο, όσο και από τον νυν Δήμαρχο κ. Λάζαρο Μαλούτα, ενώ είχε αναδειχθεί και με δημόσιες παρεμβάσεις σε ημερίδες. Ταυτόχρονα ο Δήμος Κοζάνης είχε προχωρήσει και σε πληρέστατη νομική τεκμηρίωση του ζητήματος από τον καθηγητή του ΕΜΠ κ. Δ. Μελισσα.

Με την ψηφισθείσα πλέον διάταξη, άρθρο 62 του Ν 4042/12, που ήδη δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, ανοίγει ο δρόμος, ώστε να κινηθούν και πάλι οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του ΓΠΣ του Καποδιστριακού Δήμου Κοζάνης.

Ήδη σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Δημαρχείο, υπό τον Δήμαρχο Κοζάνης και παρουσία της Αντιδημάρχου κ. Ελπίδας Κουϊμτζίδου, με τον Γενικό Διευθυντή Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Κώστα Κωσταντή, παρισταμένων και των αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών, έγινε η πρώτη προσέγγιση στο θέμα, πλέον διαμορφώνεται με την τροποποίηση του νόμου.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.