ΔΕΙΤΕ: Η αγανάκτηση επιστρέφει δια των γηπέδων!



99ce5af33b0f6dede576d7a509ef9b37_LΤο κύμα των αγανακτισμένων έχει κοπάσει για να επιτεθεί ξανά. Το Onsports θυμίζει πως μέσω των συνθημάτων και των πανό στα γήπεδα ακούστηκαν δυνατά οι φωνές κατά της πολιτικής ηγεσίας και της κοινωνικής ανισότητας στη χώρα και καταγράφει τα σημάδια που δείχνουν ότι η οργή είναι έτοιμη να ξεσπάσει και πάλι.

«Πολιτικοί Λαμόγια, Βουλή των βολεμένων, θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων», ήταν το μήνυμα του πανό που αναρτήθηκε το βράδυ του Σαββάτου της 22ας Οκτωβρίου 2011 στο ΟΑΚΑ, σε αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη για το πρωτάθλημα της Super League. Είχαν προηγηθεί διαμαρτυρίες και σε άλλα γήπεδα, από εργαζόμενους που σήκωσαν πανό με τα αιτήματά τους, από φίλους του Ολυμπιακού που έκαναν χωρογραφία κατά της… Γερμανίας αλλά και του ΠΑΟΚ που συνηθίζουν να δείχνουν ότι είναι πολιτικοποιημένοι.

Το δεκαήμερο εκείνου του Οκτώβρη, δεν ήταν… οργισμένο μόνο στην Πλατεία Συντάγματος και στους δρόμους όλης της χώρας. Ήταν και στα γήπεδα. Αποδείχθηκε με τις κινήσεις οπαδών που συνεχίστηκαν σε γήπεδα όλης της Ελλάδας, με σαφή μηνύματα για τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και τη δεινή θέση στην οποία έχει πλέον περιέλθει ο ελληνικός λαός, με τη φωνή του κόσμου από τις εξέδρες να φτάνει παντού…

Οι μήνες πέρασαν, το «ποτάμι» των «Αγανακτισμένων» φαίνεται να έχει κοπάσει και η ορμή εκείνων των μηνών έχει χαθεί. Παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα για την κοινωνία παραμένει άλυτο και μεγαλώνει, οι αντιδράσεις δεν είναι ίδιες. Για πόσο καιρό όμως ακόμα; Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο κι όπως φάνηκε από την κίνηση των οπαδών του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ για την Euroleague, δε θα αργήσει να γίνει και πάλι πολύ πιο… άγρια η ροή του «ποταμιού».

«Για να σωθούν οι τράπεζες από χρεωκοπία μας έριξαν στη φτώχεια και την ανεργία. Ξεπούλησαν την χώρα μας και ότι μας ανήκει. Kλείσε την τηλεόραση στο δρόμο για τη νίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά το πανό των οπαδών του «τριφυλλιού», το οποίο άρχισε να δείχνει ξανά πως θα επιστρέψουν μέρες Οκτωβρίου. Τότε, που η οργή του κόσμου είχε ξεχειλίσει και τα μηνύματα που περνούσαν από τα γήπεδα ήταν ξεκάθαρα.

Η μεγάλη έρευνα του Onsports είχε δείξει πως οι -ολοένα και πιο λίγοι… – φίλαθλοι που πηγαίνουν στα γήπεδα είναι οι ίδιοι άνθρωποι που στην καθημερινότητά τους υφίστανται περικοπές των μισθών τους, στενάζουν από τη βαριά φορολογία, ζουν υπό το φόβο της ανεργίας (αν δεν είναι ήδη άνεργοι) και χάνουν σταδιακά την ελπίδα τους για ένα καλύτερο αύριο.

Ήταν λοιπόν μάλλον αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα επιχειρούσαν να στείλουν και μέσα από τα γήπεδα τα δικά τους μηνύματα με αποδέκτες εκείνους που θεωρούν υπεύθυνους για τα σημερινά τους δεινά, δηλαδή τους πολιτικούς.

Όσο όλα τα παραπάνω προβλήματα αντί να λυθούν μεγαλώνουν, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να ενταθούν τα φαινόμενα «αγανάκτησης» στα γήπεδα, και όχι μόνο, με τους «εξεγερμένους», τα πανό και τα συνθήματα να επιστρέφουν στις εξέδρες και να στέλνουν το δικό τους ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση…

onsports.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.