Έχει μεγάλη πλάκα η ζωή, ιδιαίτερα αν ζεις στην Ελλάδα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ!



deikozani_00_500x400Κάμποσους μήνες αφότου αποκαλύφθηκε ότι η συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στη ΔΕΗ, η περιβόητη ΓΕΝΟΠ (και ιδίως τα μεγαλοστελέχη της), ζει και βασιλεύει χάρη στα δάνεια (επιχορηγήσεις αν προτιμάτε) των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που της δίνει η ίδια η επιχείρηση, και αφού και ο πλέον αδαής κατάλαβε ότι οι παρεμβάσεις των συνδικαλιστών να μην εφαρμοστεί το χαράτσι στους ιδιοκτήτες ακινήτων ήταν για το θεαθήναι, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έρχονται να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο, φτάνοντας στο σημείο να καταγγέλλουν με εξώδικα τη διοίκηση για τις αποφάσεις της στο πρόγραμμα ανάπτυξης!

Σωστά διαβάσατε. Δεν ασχολούνται με τα δικαιώματα των εργαζομένων ή των πελατών (οι τελευταίοι τρώνε τις απανωτές αυξήσεις στα τιμολόγια χωρίς οι συνδικαλιστές να μιλάνε, αφού οι ίδιοι δεν πληρώνουν ρεύμα…) αλλά έχουν άποψη για τις μονάδες παραγωγής. Και μάλιστα τόσο ισχυρή άποψη που καταγγέλλουν τη διοίκηση με εξώδικα… Σειρά αποκαλύψεων έχει κάνει η zougla.gr και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος καθώς και το blog “Fimotro”.

Αν δεν περνούσαμε την κρίση θα ήταν απλά γραφικό. Όμως οι κρατικοί συνδικαλιστές, με δυο λόγια απλά επιβεβαιώνουν τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας, οι οποίοι λίγο αφότου ήρθαν στη χώρα μας, κατάλαβαν ότι στη ΔΕΗ μπορεί επικεφαλής να είναι ο Αρθούρος Ζερβός, αλλά κουμάντο θέλουν να κάνουν οι «Φωτόπουλοι», όπως προηγουμένως οι «Ρίζοι».

Σήμερα οι περισσότεροι έχουμε ξεχάσει τη δραστηριότητα της εταιρίας LEISER ΕΠΕ με μετόχους έναν συνδικαλιστή και τρεις υπαλλήλους της ΔΕΗ που εξέδιδε περιοδικό με διαφημίσεις από γνωστές πολυεθνικές, και όχι μόνο, επιχειρήσεις και διανεμόταν στους υπαλλήλους της ΔΕΗ δωρεάν. Το περιοδικό είχε ύλη που αφορούσε σε εργασιακά θέματα και έφτανε στους εργαζομένους ως ένα ανεπίσημο έντυπο του συνδικαλιστικού τους οργάνου, αλλά τα έσοδα από τη διαφήμιση πήγαιναν στα πρόσωπα της εταιρείας. Σίγουρα πάντως, δεν έχουμε ξεχάσει το δάνειο των 500.000 ευρώ που απέσπασε πριν μερικούς μήνες η ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ. Μία κίνηση που προκάλεσε μεγάλους τριγμούς στην (τότε) κυβέρνηση Παπανδρέου, και στάθηκε αφορμή για να εξαφανιστεί από το προσκήνιο η «πράσινη» Τίνα Μπιρμπίλη.

Με όλα αυτά λοιπόν τα δεδομένα, προξενεί μεγάλη (μα πραγματικά μεγάλη) εντύπωση, η εξώδικη επιστολή καταγγελία της ΓΕΝΟΠ για το έργο στο Αλιβέρι. Ένα έργο για το οποίο ακόμη και οι πέτρες γνώριζαν ότι υπήρχαν προβλήματα τόσο στην αδειοδότησή του, όσο και στην διαθεσιμότητα του φυσικού αερίου με το οποίο θα λειτουργήσει.

Παρ΄όλα αυτά το συνδικαλιστικό σωματείο επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της διοίκησης καταλογίζοντας της τα μύρια όσα στο πολυσέλιδο εξώδικο και καταλήγοντας ότι «δεν πρόκειται να μείνει απαθής» απέναντι στις εξελίξεις. Βέβαια, όταν η ΓΕΝΟΠ έπαιρνε τον επιχορήγηση των 500.000 μάλλον είχε μια άλλη… στάση.

Τι συνέβη, όμως στο Αλιβέρι;

Η αλήθεια είναι ότι το έργο καθυστέρησε, λόγω προβλημάτων με το ελληνικό δημόσιο και κυρίως, διότι το αέριο με το οποίο θα λειτουργήσει ακόμη δεν έχει φτάσει σε επαρκείς ποσότητες…

Και για να μην κάνουμε τους παντογνώστες, ενδιαφέρον θα έχει να μάθουμε αν η ΔΕΗ ανέθεσε τα τελευταία  χρόνια και άλλα έργα που κατά την ανάθεση η  υπογραφή είχαν εγνωσμένα προβλήματα δανειοδότησης η διαθεσιμότητες φυσικού αερίου. Και εφόσον αυτό συνέβη, η ΓΕΝΟΠ έκανε και σε αυτά αντίστοιχη παρέμβαση ή όχι;  

Και, βεβαίως, γιατί ΟΧΙ όπως λένε κάποιοι κακόβουλοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχουν και στοιχεία μεταξύ αυτών και για το περιστατικό που συνέβη δυο χρόνια μετά την ανάθεση του Αλιβερίου, όπου η ΓΕΝΟΠ μπουκάρισε στο Δ.Σ. απαιτώντας την ανάθεση έργου «εδώ και τώρα» (προφανώς για τους δικούς της λόγους) παρότι ήταν και παραμένει άγνωστο αν και πότε θα πάει φυσικό αέριο στην περιοχή του έργου. Βέβαια, αυτό δεν χρειάζεται κατά τη γνώμη τους να το εξηγήσουν οι συνδικαλιστές. Τι τους ενδιαφέρει το αέριο. Αυτούς τους ενδιαφέρουν μόνο (…) τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Το πιο αστείο βέβαια, θα είναι να βγει στην φόρα επιστολή – καταγγελία της ΓΕΝΟΠ και για το έργο αυτό που ανατέθηκε χωρίς να έχει εξασφαλιστεί το αέριο δίνοντας δικαίωμα στον εργολάβο να διεκδικήσει αποζημιώσεις!

Ενδιαφέρον επίσης θα έχει να μάθουμε αν αληθεύει ότι , ενώ οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ κατήγγειλαν και καταψήφισαν μια σειρά από αναθέσεις έργων τα τελευταία χρόνια, η ΓΕΝΟΠ δεν είδε κανένα πρόβλημα σε κάποια από αυτές.  Μήπως θα μπορούσε να μας δημοσιοποιήσει η ΓΕΝΟΠ τις αποφάσεις που καταψήφισαν την τελευταία δεκαετία οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ. ;

Έτσι, για το αρχείο, βρε παιδιά…

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει να μάθουμε γιατί η ΓΕΝΟΠ καταγγέλλει ένα και μόνο ένα πρώην στέλεχος της ΔΕΗ το οποίο αφού  βγήκε στη σύνταξη, έπιασε δουλειά σε εταιρεία που συνεργάζεται με την ΔΕΗ . Είναι το μόνο στέλεχος ή μόνο αυτό γνωρίζει η ΓΕΝΟΠ;

Γιατί εμείς ακούμε, και ΑΥΤΟ θεωρούμε ότι είναι μεμπτό, πως  κάποιοι από τους εν ενεργεία υπαλλήλους και στελέχη δουλεύουν ήδη για εργολάβους, δια της γνώστης μεθόδου της πρόσληψης συγγενών τους.

Αλλά βέβαια, που να τα ξέρει αυτά η ΓΕΝΟΠ…

Είπαμε έχει πλάκα η ζωή…    

Γιώργος Παλαιολόγος – newpost.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.