Εορτασμός και εκδηλώσεις των Τριών Ιεραρχών σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα



kozani_zografiaΘεία Λειτουργία και δέηση υπέρ των ευεργετών της Παιδείας θα τελεστεί την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 9 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κ. Πενιρτζή Αικατερίνη, Θεολόγος του 2ου ΓΕΛ Κοζάνης.

Την ίδια ημέρα και ώρα οι μαθητές όλων των τάξεων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς και οι δάσκαλοι των Δημοτικών Σχολείων και οι καθηγητές των Γυμνασίων, των ΓΕ.Λ. και των Ε.Π.Α.Λ. θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία αντιστοίχως σε άλλους Ιερούς Ναούς της πόλεως Κοζάνης. Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στην Πτολεμαίδα όπου θα τελεστεί θεία Λειτουργία και Δοξολογία που θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας.

Εκδήλωση με θέμα: «Ο Άνθρωπος και το Περιβάλλον στη σκέψη των Τριών Ιεραρχών» με ομιλητή τον Δημήτριο Πλωμαρίτη σχολικό σύμβουλο Δ.Ε. Πτυχιούχος Θεολογίας με master διοργανώνει τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012, στις 18.30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαϊδας, ο δήμος Εορδαίας, ο σύλλογος εκπαιδευτικών Α/θμιας Εορδαίας, η ΕΛΜΕ Εορδαίας και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Πτολεμαϊδας, στο πλαίσιο του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.

Αμέσως μετά στις 7.15 θα γίνει ομιλία από τον ιερομόναχο π. Ιγνάτιο Καλαϊτζόπουλο με θέμα: «Ο γέροντας Παϊσιος Αγιορείτης: Ο μιμητής των Τριών Ιεραρχών».

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨ σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, τιμούν τη σχολική γιορτή των τριών Ιεραρχών διοργανώνοντας Αιμοδοσία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γεν. Μαμάτσειου Νοσοκομείου  την  Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 από τις 3 το μεσημέρι μέχρι στις 8 το βράδυ στα γραφεία του Συλλόγου στο πρωην οικοτροφείο σαράντα μάρτυρες, απέναντι από την εργατική εστία στην Κοζάνη.

ΕΡΑ Κοζάνης – Σύνταξη: Κώστας Δαβάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.