Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ



kozani_apo_plateia_zoom_kosmosΑγαπητοί ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ (μέχρι πρότινος των ταμείων ΙΚΑ, ΕΤΑΜ, ΟΠΑΔ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ)

Ολοι οι ελευθεροεπαγγελματίες του νομού μας (η μειονότητα που συμμετέχει στον ΕΟΠΥΥ καθώς και η μεγάλη πλειοψηφία που δεν συμμετέχει) μπορούν να σας συνταγογραφούν φάρμακα και εργαστηριακές εξετάσεις με το ηλεκτρονικό σύστημα, κατόπιν Υπουργικής Απόφασης)

Συνεπώς μπορείτε να επιλέγετε ελεύθερα τον γιατρό σας με μοναδικό κριτήριο τη σχέση εμπιστοσύνης και την ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών που σας προσφέρει και όχι με το κριτήριο αν ο γιατρός  έχει σύμβαση με το ταμείο.

Η πλειοψηφία των μελών του Ι.Σ.Κ. εφαρμόζοντας την απόφαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου παραμένει εκτός σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, αγωνιζόμενη για την επίτευξη συλλογικής σύμβασης που θα εγγυάται  αξιοπρεπείς ιατρικές αμοιβές και ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες προς εσάς.

Η μειοψηφία των συναδέλφων που αγνόησε τις αποφάσεις του Ι.Σ.Κ. και του πανελληνίου οργάνου δέχθηκε σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ με όρους ακαθόριστους, αίλους και λείαν υποτιμητικούς για το ιατρικό επάγγελμα, είναι αμφίβολο ότι θα σας προσφέρει ικανοποιητικού επιπέδου ιατρική εξέταση κάτω απο τις συγκεκριμένες συνθήκες όπως η ταχεία διεκπεραίωση των ασθενών προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός επισκέψεων και η δεδομένη απο τον ΕΟΠΥΥ εξευτελιστική αμοιβή της ιατρικής επίσκεψης (καθαρή αμοιβή 6,5 ευρώ)

Σας ενημερώνουμε ώστε να είστε προσεκτικοί (εφόσον επισκεφθείτε γιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ) στα κάτωθι:

Δεν είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε αμοιβή στο γιατρό ο οποίος αμοίβεται απο τον ΕΟΠΥΥ με όρους τους οποίους ο ίδιος δέχθηκε εκτός αν ο γιατρός έχει συμπληρώσει το όριο των 50 επισκέψεων εντός της τρέχουσας εβδομάδας ή των 200 επισκέψεων εντός του τρέχοντος μήνα. Στην περίπτωση που ο γιατρός σας ζητήσει παρανόμως επιπλέον χρήματα θα πρέπει να τον καταγγείλετε στο ασφαλιστικό του ταμείο και στον Ιατρικό Σύλλογο προκειμένου να ακολουθήσουν τα κατα του νόμου δέοντα.

Προτού επισκεφθείτε τον γιατρό του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να επικοινωνείτε μαζί του και να ενημερώνεστε για την ενδεχόμενη συμπλήρωση του πλαφόν των 50 επισκέψεων την εβδομάδα ή των 200 το μήνα, ειδάλλως ενδεχομένως να του καταβάλλετε ολόκληρο το ποσόν της επίσκεψης. Αναζητείστε τον γιατρό του ΕΟΠΥΥ που θα σας δεχθεί δωρεάν.

Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι συγκεκριμένος γιατρός του ΕΟΠΥΥ κατ’ επανάληψη και κυρίως απο τις αρχές της εβδομάδος σας πληροφορεί ότι έχει συμπληρώσει το πλαφόν των επισκέψεων, χρήσιμο θα ήταν να ενημερώνετε τον ιατρικό σύλλογο.

Σε ότι αφορά τα εργαστήρια (μικροβιολογικά, ακτινολογικά κλπ) θα πρέπει να καταβάλλεται το 15% της συνολικής δαπάνης και τίποτε παραπάνω.

Τέλος ο Ι.Σ.Κ. σας συμβουλεύει να επισκέπτεσθε τον μέχρι τώρα προσωπικό σας γιατρό έχοντας ως κριτήριο την εμπιστοσύνη σας προς αυτόν και την υψηλού επιπέδου ιατρική εξέτασή σας και όχι το κατ’ επίφαση δωρεάν της επίσκεψης.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Βασίλειος Βασιλακόπουλος
Ο Γραμματέας
Αγάπιος Γαβριηλίδης

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.