Στήριξη του Επιμελητηρίου στην Αποκριά της Κοζάνης



Με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί η φετινή Αποκριά, αφού η νέα διοίκηση του ΕΒΕ αποφάσισε να συνδράμει τις εκδηλώσεις, στηρίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τους  επιχειρηματίες της περιοχής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κώστα Κυριακίδη ήδη ο φορέας σε συνεργασία με το δήμο Κοζάνης θα προχωρήσει σε διάφορες δράσεις, προκειμένου να τονώσει την τοπική αγορά και τους επιχειρηματίες που σχετίζονται με την Αποκριά.

Μεταξύ των δράσεων εντάσσεται το άναμμα τεσσάρων φανών σε Γιάννενα, Λάρισα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα πλαισιώνονται από τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, οι οποίοι θα απευθύνουν κάλεσμα για τη διάδοση του εθίμου της Αποκριάς. Κατά τη διάρκεια των φανών θα μοιράζονται φυλλάδια για τις περιοχές που μπορεί κανείς να επισκεφθεί.

Το βράδυ της Μικρής Αποκριάς, το Επιμελητήριο θα διοργανώσει παρέλαση καρναβαλιστών στην οδό Π. Μελά που θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία και στα μαγαζιά του πεζοδρόμου. Έμφαση θα δοθεί, σύμφωνα με τον κ. Κυριακίδη, στους επισκέπτες που θα μείνουν στην πόλη και στους οποίους θα μοιραστούν τοπικά προϊόντα, αλλά και ερωτηματολόγια, ώστε  μέσα από αυτά να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.

«Θέλουμε να συμμετέχουμε γιατί ο τζίρος τον καιρό της Αποκριάς είναι μεγάλος. Μπορεί αρχικά να φαίνεται ότι έτσι κάνουμε καλό μόνο στα καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά ο τζίρος που δημιουργούν τα καταστήματα αυτά διοχετεύεται στη συνέχεια σε όλους τους επαγγελματίες του νομού» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η απόφαση συμμετοχής ήταν ομόφωνη.

Τέλος, από την Τσικνοπέμπτη μέχρι την Κ. Δευτέρα το Επιμελητήριο προτείνει μια μικρή έκθεση τοπικών προϊόντων στην κεντρική πλατεία, με στόχο «να εκμεταλλευτούμε τη μεγάλη παρουσία τουριστών στο κέντρο της πόλης» όπως είπε ο κ. Κυριακίδης. Στην έκθεση μπορούν να συμμετέχουν όσοι θέλουν χωρίς έξοδα.

Σωκράτης Μουτίδης – www.kozani.tv

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.