«Ποδαρικό» με το «Τρίφωνο» έκανε ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης!



«Γιορτή πρωτοχρονιάς» με το «Τρίφωνο», έκανε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο γνώριμο στέκι του, ο Φιλοπρόοδος Συλλόγος Κοζάνης, ο οποίος γιόρτασε με μια μοναδική εκδήλωση τη νέα καλλιτεχνική χρονιά που ξεκίνησε απόλυτα επιτυχημένα και με την παρουσία αρκετού κόσμου! Το μουσικό σχήμα «Τρίφωνο» χάρισε μια όμορφη βραδιά σε όλους όσους έδωσαν το παρών, ενώ η εκδήλωση ήταν εορταστική, αφού προηγήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας για το καλό του νέου χρόνου!

Στον κόσμο μάλιστα μοιράστηκαν κεράσματα (γλυκίσματα, αλλά και βασιλόπιτα), ενώ ο τυχερός κέρδισε έναν πίνακα ζωγραφικής. Τυχεροί από το κομμάτι της βασιλόπιτας που κόπηκε, ήταν οι …προσκεκλημένοι, αφού το φλουρί έτυχε στο κομμάτι από το «Τρίφωνο», το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε πως επισκέπτεται το σύλλογο για τρίτη φορά, μένοντας πάντα με τις καλύτερες των εντυπώσεων τόσο από το χώρο, όσο και από τη φιλοξενία, αλλά φυσικά και από το μοναδικό κοινό!

Προηγήθηκε ο απολογισμός της χρονιάς που πέρασε, από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Φιλοπρόοδου Τάσο Γκλούμπο! Ο χειμώνας αλλά και το καλοκαίρι που έφυγε ήταν αναμφισβήτητα έναν από τα πιο επιτυχημένα στην πολύχρονη πορεία του συλλόγου στα τοπικά δρώμενα, τόσο από πλευράς ποιότητας όσο και από πλευράς ποσότητας παραστάσεων (μουσικών και όχι απαραίτητα, αφού δεν έλειψαν οι παραστάσεις αφήγησης για μεγάλους και παιδιά, το κουκλοθέατρο, η παντομίμα κ.α.). Παράλληλα, αρκετοί ήταν φέτος οι σπουδαίοι καλλιτέχνες που βρέθηκαν μέσα στη χρονιά που πέρασε στο στέκι (Ηρώ, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Σταρόβας, Ζουγανέλης, Μητσιάς, Μάρθα Φριντζίλα, Κωστής Μαραβέγιας, Ελένη Πέτα, Μπάμπαλη, Λιβαδάς, ΤΑΚΙΜ, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Ζερβουδάκης, είναι μερικά μόνο από τα ονόματα αυτά).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η είσοδος στην εκδήλωση ήταν ελεύθερη για το κοινό και στην είσοδο είχε στηθεί ένας κουμπαράς, όπου όποιος ήθελε ενίσχυε το έργο και τη δράση κοινωνικών φορέων της πόλης, σε μια πρωτοβουλία του Φιλοπρόοδου (Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.α.) «Μια πολύ πλούσια χρονιά για το σύλλογο και όλους εσάς», τόνισε ο κ. Γκλούμπος, αναφερόμενος παράλληλα και στην πολύ επιτυχημένη πορεία του θερινού σινεμά από τον κόσμο και απαριθμώντας όλες τις εκδηλώσεις. Η επόμενη εκδήλωση θα γίνει στις 30 Ιανουαρίου με τους «Ιμάμ Μπαϊλντί» προσκαλεσμένους στο στέκι, μια βραδιά για τη νεολαία. Στις 5 Φεβρουαρίου, ημέρα Κυριακή, παραμύθι για τα παιδιά. Ακολουθεί μια ρεμπέτικη βραδιά με τη Φωτεινή Βελεσιώτου και έπεται συνέχεια…

Η βραδιά κύλησε όμορφα και όσο η ώρα περνούσε τόση η προσέλευση του κόσμου μεγάλωνε. Το «Τρίφωνο», μέσα από τις ιδιαίτερες μελωδικές φωνές της Ερωφίλης, του Δημήτρη Υφαντή και του Γιώργου Περαντάκου, ταξίδεψαν τον κόσμο σε όμορφα μουσικά μονοπάτια… Το συγκρότημα έπαιξε αρκετά από τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια από τη δισκογραφία του, τα οποία έχει ξεχωρίσει ο κόσμος, όπως και αρκετές διασκευές.

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.