Με 700.000 € ο δήμος Σερβίων Βελβεντού στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ



dimarxeio_Servion_9879Η πρόταση του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού είναι συνολικού προϋπολογισμού 700.000 € και αφορά παρεμβάσεις αύξησης της ενεργειακής απόδοσης στα κτίρια του Ενιαίου Λυκείου – Γυμνασίου Σερβίων, του Δημαρχείου και περιβαλλοντική παρέμβαση στην Πλατεία Λαϊκής Αγοράς στα Σέρβια.

1. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΒΙΩΝ
Το συγκρότημα κατασκευασμένο το 1971 με συνολική δομημένη επιφάνεια 4303,01τ.μ. μετά την ανάλυση χαρακτηρίζεται ως «ενεργειακά υποβαθμισμένο κτίριο» καθώς δεν διαθέτει κανενός είδους θερμομονωτική επάρκεια και βρίσκεται σε περιοχή με ψυχρό κλίμα. Για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στην εξωτερική θερμομόνωση του κτιρίου και της στέγης του ενώ θα αντικατασταθούν τα κουφώματα. Από τις παρεμβάσεις αυτές θα έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας κατά 51%. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 310.000 €.

2. ΒΕΛΤΊΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
Το διώροφο κτίριο κατασκευάστηκε σε τρεις φάσεις, τη δεκαετία του 1930, η πρώτη προσθήκη έγινε το 1978, η δεύτερη το 1983 και είναι συνολικής επιφάνειας 780τ.μ. Στο κτίριο αυτό για τη βελτίωση της ενεργειακής του κατάστασης οι επεμβάσεις κινούνται σε δύο κατευθύνσεις: Η πρώτη κατεύθυνση αφορά την εξωτερική θερμομόνωση του κτιρίου και της οροφής όπως επίσης και την αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων. Η δεύτερη κατεύθυνση παρεμβάσεων σχετίζεται με τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του κτιρίου, την αντικατάσταση δηλαδή του λέβητα και καυστήρα του κτιρίου και την τοποθέτηση θερμομόνωσης στο δίκτυο διανομής του θερμού νερού. Με τις παραπάνω επεμβάσεις επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό 70%. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό 147.000€.

από τον vetonews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.