Οδοντιατρική αντιμετώπιση ογκολογικών ασθενών στο ΚΥ Σερβίων



Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο οδοντιατρικό τμήμα του ΚΥ ΣΕΡΒΙΩΝ , έχουμε σαν στόχο την δημιουργία τμήματος υποδοχής και φροντίδας ογκολογικών ασθενών .
Ο στόχος είναι η μέριμνα , στήριξη , εκπαίδευση και φροντίδα των ογκολογικών ασθενών αλλά και άλλων με χρόνια νοσήματα και εκδηλώσεις συμπτωμάτων στη στοματική κοιλότητα .
Αυτό που συμβαίνει με τον καρκίνο και άλλα χρόνια νοσήματα είναι ότι αλλάζει δραματικά η ποιότητα της καθημερινής τους ζωής . εξαιτίας της ασθένειας και των θεραπειών . 
Η διατήρησης της στοματικής υγείας έχει πρωταρχική σημασία στις ογκολογικές θεραπείες .

Ο οδοντίατρος συμβάλει στην αποκατάσταση – σταθεροποίηση της στοματικής υγείας και στην εκπαίδευση του ασθενούς πριν την έναρξης της χημειοθεραπείας (ΧΜΘ) , της ακτινοθεραπείας (ΑΚΘ) και της μυελομεταμοσχευτικής θεραπείας (ΜΜΘ) . Στην αντιμετώπιση επιπλοκών κατά την θεραπεία , στη διατήρηση της στοματικής υγείας και στην διάγνωση τυχόν υποτροπής της κακοήθειας .
Με άλλα λόγια θα δεχόμαστε ασθενείς με βλεννογονίτιδα , λοιμώξεις του βλεννογόνου , ξηροστομία και άλλων επιπλοκών της θεραπείας πχ οστεονέκρωση γνάθου .
Θα σας παρακαλούσαμε να ενημερώνετε τους ασθενείς και το κοινωνικό σύνολο για την δυνατότητα που θα παρέχει το οδοντιατρικό τμήμα του ΚΥ ΣΕΡΒΙΩΝ . Η στήριξη της προσπάθειάς μας είναι σημαντική διότι στην περιοχή μας δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο .
Από τη νέα χρονιά θα δεχόμαστε κατόπιν ραντεβού
κάθε Τρίτη και Τετάρτη 9 πμ – 12 πμ.
Τηλ. επικοινωνίας : 2464350000 (Τηλεφωνικό Κέντρο)
2464350007 (Οδοντιατρείο)
Πληροφορίες  Πλιάχα Ολυμπία Επιμελητής Α΄

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΪΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

απο το ai-vres.blogspot.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.