Φοιτητική διάκριση του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας



tei_koz3456363Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2ο Συμπόσιο με τίτλο “Package & Label Design” που οργανώθηκε από το περιοδικό συσκευασίας All Pack Hellas (www.allpackhellas.gr) και έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Μια σειρά από σημαντικά στελέχη του χώρου της συσκευασίας παρουσίασαν τις απόψεις τους και δείγματα δουλειάς τους, ενώ παρευρέθηκε και ο κ. Aydin Okay από την FINAT ( Διεθνής Σύνδεσμος Επιχειρήσεων της Βιομηχανίας Αυτοκόλλητων Ετικετών).

Το Εργαστήριο CAD/CAM/CAE – C3 του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού (www.c3.teiwm.gr) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε σε αυτή τη σημαντική για τον κλάδο της συσκευασίας εκδήλωση, με έξι παρουσιάσεις στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
Δρ Παναγιώτης Κυράτσης, Καθηγητής Εφαρμογών,
«Βιομηχανικός σχεδιασμός συσκευασιών»

Ευκολίδης Νικόλαος, Βιομηχανικός Σχεδιαστής, M.Sc.,
«Εργαλεία και μεθοδολογίες πράσινου σχεδιασμού συσκευασιών»

Αναστάσιος Δεσποινίδης, Νικόλαος Ευκολίδης M.Sc., Δρ Παναγιώτης Κυράτσης, «Βιομηχανικός σχεδιασμός συσκευασιών ροφημάτων»

Νικόλαος Αργυράκης, Νικόλαος Ευκολίδης M.Sc., Δρ Παναγιώτης Κυράτσης, «Βιομηχανικός σχεδιασμός συσκευασιών γεωργικών-βιολογικών προϊόντων»

Γεώργιος Τσιάρας, Νικόλαος Ευκολίδης M.Sc., Δρ Παναγιώτης Κυράτσης
«Βιομηχανικός σχεδιασμός προϊόντων από ανακυκλωμένες συσκευασίες»

Γεώργιος Καλέας, Νικόλαος Ευκολίδης M.Sc., Δρ Παναγιώτης Κυράτσης
«Βιομηχανικός σχεδιασμός συσκευασίας και ετικέτας παραδοσιακών προϊόντων»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε σειρά επαφών του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τμήματος με επιχειρηματίες του κλάδου, σχεδιαστές/γραφίστες αλλά και των φοιτητών με φοιτητές άλλων Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων που την παρακολούθησαν. Στόχος αυτών των επαφών ήταν η αύξηση της αναγνωρισιμότητας του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού, η προβολή της δουλειάς των φοιτητών αλλά και οι παραπέρα συνεργασίες σε επαγγελματικό και ερευνητικό επίπεδο.

Στην ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και η βράβευση του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ετικέτας που διοργανώθηκε από το ίδιο περιοδικό συσκευασίας. Στο διαγωνισμό αυτό διαγωνίστηκαν μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις που θέλησαν να αναδείξουν τα πρωτοποριακά σχέδια των ετικετών που χρησιμοποιούν στα προϊόντα τους, ενώ δόθηκε και η δυνατότητα συμμετοχής σε φοιτητικές ομάδες Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων να παρουσιάσουν τις δικές τους δουλειές.

Στο πλαίσιο της δυνατότητας αυτής, ομάδα φοιτητών του Εργαστήριου CAD/CAM/CAE – C3 του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σχεδίασε μια σειρά από ετικέτες για γνωστά παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα (ελαιόλαδο, κρασί, σαπούνι, παξιμάδια και φασόλια) και κέρδισε το βραβείο που δόθηκε στις φοιτητικές συμμετοχές. Η ομάδα αποτελούνταν από τους : Ειρήνη Κοψαλή, Γεωργία Ψυχογιού, Ελευθερία Μέξη, Κωνσταντίνο Σιργκάνη,  Γεώργιο Καλέα και καθοδηγήθηκε από τον κ.  Νικόλαο Ευκολίδη, Εργαστηριακό
Συνεργάτη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Ο σχεδιασμός του βραβείου που δόθηκε στους φοιτητές έγινε από τον γλύπτη κ.Χρήστο Σκαλκώτο και έχει τίτλο “God save the Queen” (ο Θεός σώζει τη Βασίλισσα).  Ο σχεδιασμός του βασίζεται στα μορφολογικά χαρακτηριστικά της ουράς της φάλαινας, για να συμβολίσει, ότι ξεκινώντας  τώρα οι φοιτητές την πορεία τους, έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν και πάμπολλες νέες εμπειρίες να ζήσουν. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε αρκετούς πολιτισμούς η ουρά της φάλαινας σημαίνει καλή τύχη, δύναμη και ελευθερία. Επίσης η φάλαινα, ως πηγή έμπνευσης συμβολίζει τη διαισθητική δημιουργία, την ευημερία, την ανάπτυξη καθώς και το συναισθηματικό βάθος.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.