Στην κατάψυξη η Πτολεμαϊδα – Παγώνουν 11.500 νοικοκυριά λόγω βλάβης!



tilethermansi-ptolemais86758«Πολική νύχτα» για χιλιάδες πολίτες της Πτολεμαΐδας η σημερινή, καθώς από τις τρεις το μεσημέρι το δίκτυο της τηλεθέρμανσης αδυνατεί να θερμάνει την πόλη λόγω της βλάβης που παρουσιάστηκε. Η βλάβη στο

λέβητα της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας είναι σοβαρή (διαρροή) και είχε ως αποτέλεσμα την έξοδο της από το εθνικό σύστημα ηλεκτροδότησης καθώς η μονάδα δεν μπορούσε να συνεχίσει να βρίσκεται σε λειτουργία. Αποτέλεσμα της βλάβης είναι να χαθούν 60 θερμικά MW τα οποία και είναι απαραίτητα για το δίκτυο της ΔΕΤΗΠ. Από το μεσημέρι (σήμερα Πέμπτη) η τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας έχει στη διάθεσή της συνολικά 45 MW τα οποία και προέρχονται από τον μικρό ΑΗΣ/ΛΚΔΜ (Θερμικά 22 MW) και τα υπόλοιπα προέρχονται από το λέβητα (αιχμής και εφεδρείας) της ΔΕΤΗΠ τον οποίο και έθεσε αναγκαστικά σε λειτουργία (Θερμικά 23 MW).

Το τραγικό για τα οικονομικά της Δημοτικής επιχείρησης και κατ’ επέκταση των δημοτών καταναλωτών της τηλεθέρμανσης (οι οποίοι και θα το πληρώσουν τελικά) είναι ότι για τη λειτουργία του λέβητα καταναλώνεται πετρέλαιο κίνησης και όχι θέρμανσης με τιμή αγοράς 1,42-43 ευρώ ανά λίτρο (την ίδια ώρα που το πετρέλαιο θέρμανσης για την αγορά πολύ λιγότερων λίτρων μπορεί κανείς να πετύχει τιμή 0,89 με 0,90 ευρώ ανά λίτρο).  Σε ότι αφορά τη βλάβη της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας της ΔΕΗ αύριο το πρωί (Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου) θα εκτιμηθεί η ζημιά, το ύψος της και ο χρόνος αποκατάστασης.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διαρροή (σοβαρή) μεγάλη σε ύψος περίπου 10 μέτρων στο λέβητα και παράλληλα δύο ή τρεις μικρότερες οπές. Τεχνικοί της ΔΕΗ με τους συνομίλησαν «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ» ανέφεραν ότι ο χρόνος αποκατάστασης της βλάβης μπορεί να κυμαίνεται από δύο μέχρι και τέσσερις μέρες. Όπως και να έχει η βλάβη «βυθίζει» την πόλη και τους χιλιάδες καταναλωτές της ΔΕΤΗΠ στην παγωνιά καθώς λόγω της μικρής θερμικής δύναμης του δικτύου της Τηλεθέρμανσης η θέρμανση των νοικοκυριών θα γίνεται (μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης) εκ περιτροπής με λειτουργία ανά δύο ώρες της κάθε περιοχής καθώς έχει χωριστεί η πόλη σε δύο κομμάτια προκειμένου να μπορεί να θερμανθεί.            

eordaia.org

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.