Ρότα για Κοζάνη βάζουν κάτοικοι της Μαυροπηγής αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους για εγκατάσταση στο πρώην στρατόπεδο της Πτολεμαΐδας



“Μέσα σε περίπου ένα χρόνο θα μπορεί να μπει στο νέο του σπίτι στην περιοχή ΖΕΠ της Κοζάνης, όποιος κάτοικος της Μαυροπηγής το αποφασίσει” δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΠΕΠΟΚ Θεόδωρος Θεοδωριδης, κατά την ενημέρωση της επιχείρησης για τον πρότυπο οικισμό της ΖΕΠ προς τους κάτοικους της Μαυροπηγής.

Η συνάντηση πρόεκυψε μετά απο πρόσκληση των Μαυροπηγιωτων, οι οποίοι ουσιαστικά αναζητούν ακόμη την τοποθεσία που θα εγκατασταθεί ο νέος τους οικισμός μετά την μετεγκατάσταση.

Να σημειωθεί πως σε “δημοψήφισμα” που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε ο νέος οικισμός να εγκατασταθεί στην περιοχή Κουρι της Πτολεμαΐδας, όμως διάφορα προβλήματα έκαναν μερικούς κατοίκους να αλλάξουν γνώμη και να αναζητήσουν νέα τοποθεσία. Μάλιστα περίπου 500 κάτοικοι με υπόγραφες τους, ζητούν ο νέος οικισμός να εγκατασταθεί στο παλιό στρατόπεδο έξω από την Πτολεμαΐδα. Στο πλαίσιο αυτό της αναζήτησης τοποθεσίας, οι κάτοικοι προσκάλεσαν τη ΔΕΠΕΚΟΠ για να τους αναλύσει την πρόταση της για μελέτη και κατασκευή σπιτιών (με την παρέμβαση των ιδιοκτήτων) και παράδοση τους με το κλειδί στο χέρι.

Να σημειωθεί τέλος, πως η πρόσκληση αυτή των κατοίκων σημαίνει οτι ενδεχόμενη “άρνηση” του δήμου Εορδαίας στην πρόταση για εγκατάσταση στο στρατόπεδο, πολλοί κάτοικοι θα εγκατασταθούν μεμονωμένα στη ΖΕΠ.

 

Σωκράτης Μουτιδης – www.kozani.tv

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.