Aυτά είναι τα 10 καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα του κόσμου! – ΦΩΤΟ



Πού είναι πιο αφράτο το χιόνι; Ποιές είναι οι καλύτερες πίστες για τους επίδοξους snowboarders; Το Νewsit χαρτογραφεί 10 από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα του κόσμου ανάλογα με τις προτιμήσεις του σκιερ που κρύβετε μέσα σας.

Για κάτι διαφορετικό: Γκουλμάργκ- Κασμίρ, Ινδία

Θα έμοιαζε ως ανέκδοτο να προτείνει κανείς ένα χιονοδρομικό κέντρο στην Ινδία, αλλά η έλευση όλο και περισσότερων σκιέρ στο Κασμίρ έβαλε στο χάρτη της περιπέτειας το Γκουλμάργκ. Μόλις 500 άνθρωποι το επισκέφτηκαν πέρυσι. Λίγοι και εκλεκτοί. Περιπετειώδεις σκιέρ, κουρασμένοι από την πολυτέλεια των ευρωπαϊκών θέρετρων κατευθύνονται στην Ινδία. Το Γκουλμάργκ που παλιότερα χρησίμευε για την ανάπαυση των ταξιδιωτών έχει ανακαινιστεί εκ βάθρων τα τελευταία χρόνια. Το χιόνι των Ιμαλάϊων εγγυάται τις καλύτερες καταβάσεις από τα 4000 μέτρα σε ένα σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο από επικές ταινίες.

Για αρχάριους: Σολντεού- Ανδόρα

Σε ύψος 2250 μέτρων στα Πυρηναία βρίσκεται αυτό το οικονομικό χιονοδρομικό κέντρο, το οποίο χρεώνει μόλις 30 ευρώ για μια εβδομάδα μαθημάτων και ενδείκνυται για όσους δεν έχουν φορέσει ποτέ στη ζωή τους χιονοπέδιλα. Τα δωμάτια είναι πολλά σε μια περιοχή που δεν θα μαγέψει κανέναν από το φυσικό κάλλος της αλλά εκεί θα καταφέρει να μάθει σκι, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια του ελληνικού τζετ σετ, το οποίο θα εντυπωσιάσει αργότερα με τις δεξιοτεχνικές του καταβάσεις στην Κουρσεβέλ…

Για άλλες δραστηριότητες: Ζελ Αμ Σι – Αυστρία

Στην άκρη μιας παγωμένης λίμνης βρίσκεται το Ζελ Αμ Σι. Μια μικρή πόλη, που υποδέχεται τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ο επισκέπτης μπορεί να κάνει και άλλα πράγματα εκτός από σκι. Όταν ανέβεις στην κορυφή του βουνού Σμίτενχελ θα μείνεις άφωνος από τη μαγευτική θέα. Εκεί όμως που κανείς παραδίδεται χωρίς προσπάθεια είναι στο συγκρότημα σπηλιών, 40 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας. Εκτός από σκι σε εκείνη την περιοχή μπορεί κανείς να κάνει ιππασία, σκοποβολή και να χαλαρώσει στα διάσημα σπα…

Για φαγητό: Κουρμαγιέρ- Ιταλία

Όποιος ανησυχεί για τις χαμένες θερμίδες από τη δραστηριότητα στο σκι και θέλει να τις αναπληρώσει πρέπει να κατευθυνθεί στο Κουρμαγιέρ. Μετά από μια εξαντλητική ημέρα κατάβασης ο καλοζωισμένος σκιέρ πρέπει να δοκιμάσει την διάσημη πίτσα στην «Christiana», τα ζυμαρικά στη «Maison Vieille», την γκράπα και το σαλάμι στη «Courba Dzeleuna» και τα θαλασσινά στη «La Piazzetta». Την επόμενη ημέρα είναι σίγουρο ότι το μόνο που δεν θα κάνει είναι…σκι!

Για ζευγάρια: Σεντ Μαρσέλ ντε Μπελβίλ– Γαλλία

Όταν σκοτεινιάζει στο μικρό χωριό του Σεντ Μαρσέλ οι πόρτες σφαλίζουν και δεν κυκλοφορεί κανείς στο δρόμο. Κάνει κρύο και οι περισσότεροι που επισκέπτονται το χιονοδρομικό κέντρο είναι ζευγάρια που θέλουν να ζήσουν τον έρωτα τους μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Μόλις πέντε υπνοδωμάτια υπάρχουν στο ξενοδοχείο της περιοχής, το εστιατόριο του οποίου έχει ένα αστέρι Μισελέν, βραβευμένο για την γαστριμαργική απόλαυση που νιώθει ο επισκέπτης.

Για Σνόουμπορντ: Μορζίν– Γαλλία

Μόλις μία ώρα απόσταση από τη Γενεύη το χιονοδρομικό κέντρο της Μορζίν έχει γίνει τόπος προσκυνήματος για τους σνόουμπορντερς που αναζητούν …αξιοπρεπές χιόνι. «Παιδιά με παράξενα μαλλιά» που έλεγαν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι όταν έγινε η εισβολή των σνόουμπορντερς κυκλοφορούν με ανέμελη διάθεση και με βαθύτατη νωχέλεια όταν δεν επιδεικνύουν τις τελευταίες φιγούρες τους στους σκιέρ που προσπαθούν κάνουν την καλύτερη κατάβαση.

Για πρόωρο χιόνι: Γουίστλερ – Καναδάς

Στα τέλη Σεπτεμβρίου το χιόνι στο Γουίστλερ είναι στρωμένο, σαν χαλί που αναμένει τους υψηλούς προσκεκλημένους του. Συνήθως τέτοια εποχή του χρόνου σπάνια συναντά κανείς τέτοια ποιότητα νιφάδων διάσπαρτες στις πίστες. Οι πιστοί σκιέρ που το επισκέπτονται είναι πολλοί και παραβλέπουν το γεγονός ότι τα πρώτα πακέτα ταξιδιών είναι διαθέσιμα μόλις τον Νοέμβρη.

Για καλύτερο χιόνι εκτός πίστας: Νισέκο – Ιαπωνία

Μοιάζει σαν το τρέξιμο σε ανώμαλο δρόμο αλλά είναι απείρως πιο δύσκολο. Όποιος θέλει να κάνει σκι σε παρθένα περιοχή, με τα δέντρα φυσικά εμπόδια θα πρέπει να φτάσει μέχρι την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Στο Νισέκο, ένα θαυμάσιο θέρετρο στην Ιαπωνία μπορεί κανείς να νιώσει πως ήταν σκι πριν τη δημιουργία χιονοδρομικών κέντρων. Οι τολμητίες θα επιβραβευθούν από την απρόσμενη έντονη νυχτερινή ζωή που θα συναντήσει εκεί.

Για μέτριου επιπέδου σκιέρ: Ενγκελμπεργκ– Ελβετία

Δημοφιλές θέρετρο στους Ελβετούς, παραγνωρισμένο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Μοιάζει σαν παράδεισος, με τα δάση που δημιουργούν μια αίσθηση ότι είσαι σαν τους πρωτόπλαστους. Σιγά –σιγά ανακαλύπτεται από τα περιοδικά που ασχολούνται με το σκι και σύντομα όπως σημειώνεται θα αποτελέσει έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους σκιέρ.

Για οικογένειες: Φλαίν- Γαλλία

Το χιονοδρομικό κέντρο στη Φλαίν της Γαλλίας δημιουργήθηκε με απόλυτο σεβασμό για τα παιδιά και την ασφάλεια τους. Τα αυτοκίνητα σταματούν στην αρχή του χωριού και τα παιδιά μπορούν να τρέχουν ανέμελα στην πλατεία, λες και βρίσκονται σε μια παραμυθένια περιοχή, στην οποία ο χρόνος έχει σταματήσει. Υπάρχει σχολή εκμάθησης σκι για παιδιά ενώ και οι μεγάλοι θα μπορέσουν να κάνουν αξιοπρεπείς καταβάσεις.

πηγή: ΜΕΝ24

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.