Συλλογή τροφίμων στα σούπερ μάρκετ για τους απόρους



Σε μια πολύ ξεχωριστή πρωτοβουλία προχώρησαν χθες και σήμερα οι εθελόντριες του Τμήματος Κοζάνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συγκεντρώνοντας τρόφιμα για συμπολίτες μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη, ειδικά φέτος που η οικονομική συγκυρία είναι ακόμη ποιο δύσκολη και οι φετινές γιορτές θα βρουν πολλούς συνανθρώπους μας χωρίς ούτε τα προς το ζην…

Όλη την ημέρα χθες εθελόντριες του Τμήματος Κοζάνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, χωρισμένες ανά ομάδες, επισκέπτονταν σούπερ-μάρκετ της περιοχής, προκειμένου μετά από προσφορές να συγκεντρώσουν τρόφιμα για άπορους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Η Κίνηση αυτή γίνεται ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που έρχονται και έχει σαν σκοπό, από τη μια να βοηθήσει οικογένειες (ηλικιωμένους αλλά και όχι μόνο) που πραγματικά το έχουν ανάγκη και από την άλλη να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο ώστε να προσφέρει στον συνάνθρωπο.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Π.Λ.», η Αγνή Γρατσία, υπεύθυνη του τμήματος Κοζάνης στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό: «από το πρωί εθελόντριες συγκεντρώνουν τρόφιμα από τα σούπερ μάρκετ, κυρίως ξηρά τροφή, τα οποία θα μοιραστούν σε όλο το νομό, σε οικογένειες που ξέρουμε πως τα έχουν ανάγκη». Όπως προσέθεσε μάλιστα, πρόκειται για σπίτια που είναι ήδη γνωστά και τα οποία βοηθάει ο Ερυθρός Σταυρός, γιατί άλλωστε «από την εμπειρία μας ξέρουμε ότι αυτοί που δεν ζητάνε τίποτα, αυτοί έχουν και πραγματικά την ανάγκη για βοήθεια».

Η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στην έκκληση για βοήθεια ήταν πολύ ικανοποιητική, αφού τα super market προσέφεραν αρκετά είδη πρώτης ανάγκης και ξηρά τροφή, ενώ και σήμερα Σάββατο όποιοι πολίτες το επιθυμούν προσφέροντας ό,τι κρίνουν απαραίτητο (είδη μη αναλώσιμα), τις εξής ώρες: Από τις 12.30 έως τις 14.30 και από τις 16.00 μέχρι 20.00, στη διεύθυνση Διογένους 1 και Χαρισίου Μεγδάνη.

Η ίδια, ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Ερυθρός Σταυρός σε πανελλαδικό επίπεδο, παλεύοντας να επιβιώσει, και επισημαίνοντας πως υπάρχει και σε τοπικό επίπεδο μια δυσκολία, αλλά οι εθελοντές και το προσωπικό προσπαθούν να παλέψουν, προσφέροντας πάντα με αγάπη και ανιδιοτελώς στον συνάνθρωπο.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως η χορωδία του Ερυθρού Σταυρού τις ημέρες των γιορτών θα τραγουδήσει για τους αρρώστους του νοσοκομείου, κάνοντας έτσι μια επίσκεψη ανθρωπιάς και ελαφρύνοντας έτσι τον πόνο τους, έστω και για λίγο…

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.