Πρώτος, αήττητος και… ισχυρός ο EuroΠΑΟΚ!



Μπορεί το… ταξίδι του ΠΑΟΚ να ξεκίνησε στα μέσα του καλοκαιριού, αλλά οι Θεσσαλονικείς έδειξαν πως την φετινή περίοδο είναι φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα στην Ευρώπη και θα το “τραβήξουν” όσο μπορούν και με το νέο χρόνο.

Ο “δικέφαλος του Βορρά” κράτησε για μία ακόμα φορά – όπως μας έχει κακομάθει φέτος – ψηλά την ελληνική σημαία, ολοκλήρωσε τους ομίλους πρώτος και αήττητος (σερί 10 αγώνων) και ελπίζει στο να του “χαμογελάσει” η τύχη στην κλήρωση της Παρασκευής, για τους “32” του Γιουρόπα Λιγκ
Σε μία Τούμπα, στην οποία στήθηκε μεγάλο πάρτι για να αποθεώσει τον Μπόλονι και τους παίκτες του, ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Ρούμπιν Καζάν και κατέκτησε με το σπαθί του την κορυφή του ομίλου, με τους Ρώσους να τον ακολουθούν ως δεύτεροι και το μεγάλο φαβορί, η Τότεναμ, να μένει εκτός συνέχειας.
Χωρίς καλό ρυθμό τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους πάντως να προσπαθούν να “πατήσουν” την περιοχή του (πρωτοεμφανιζόμενου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) Γλύκου.
Η επιθετική φιλοσοφία που είχε όμως η Ρούμπιν, την έκανε να δεχθεί το γκολ στο 15′. Σε μία αντεπίθεση (οι περισσότεροι παίκτες των φιλοξενούμενων βρίσκονταν μπροστά για μία εκτέλεση κόρνερ) ο Γεωργιάδης πραγματοποίησε εκπληκτικό σλάλομ, κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του τερματοφύλακα Ριζίκοφ και ο Βιεϊρίνια στάθηκε εύστοχος από τα 11 βήματα.
Η συνέχεια ανήκε στον ΠΑΟΚ, που με μεγάλο ποσοστό κατοχής, πήρε… μέτρα στο γήπεδο και ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Μπόλονι -παίζοντας και με παίκτη παραπάνω- κρατούσαν εύκολα το προβάδισμα, έλεγχαν τον ρυθμό, ενώ οι επιθέσεις τους από τις πτέρυγες (Έτο, Γεωργιάδης και Βιεϊρίνια ήταν πάντα επικίνδυνοι) έφερναν τους Θεσσαλονικείς πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ.
Οι Ρώσοι κλείστηκαν στην άμυνα τους, σε μία προσπάθεια να μην δεχθούν άλλα γκολ και ελπίζοντας η Τότεναμ να μην φτάσει σε σκορ πρόκρισης στον άλλο αγώνα του ομίλου. Τα νέα όμως από την έδρα της Σάμροκ Ρόβερς δεν ήταν ευχάριστα, αφού οι Άγγλοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 3-0 (εκείνη τη στιγμή και με το 1-0 της Τούμπας, η Τότεναμ ήθελε άλλα δυο γκολ για να τερματίσει δεύτερη στον όμιλο).
Οι Ρώσοι μπήκαν αλλαγμένοι στο δεύτερο μέρος, αφού βρίσκονταν κοντά στον αποκλεισμό και μόλις στο 48′ έφεραν το ματς στα ίσα με τον Βαλντέζ. Η κατοχή της μπάλας πέρασε πολύ γρήγορα στα πόδια των παικτών του “δικέφαλου του Βορρά”, που έψαξαν το δεύτερο γκολ.
Το τέρμα αυτό άλλαξε και τις ισορροπίες στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, αφού η Τότεναμ σταμάτησε να βάζει γκολ. Θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ο Μπόλονι πέρασε στον αγώνα Σαλπιγγίδη, Φωτάκη και Λάζαρ, αλλά παρόλα αυτά το σκορ δεν άλλαξε και έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτιά στον όμιλο του.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Γλύκος, Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Έτο, Γκαρσία, Αρίας (84’ Λάζαρ), Ίβιτς (82’ Φωτάκης), Βιεϊρίνια, Γεωργιάδης (73’ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.

Ρούμπιν Καζάν (Κούρμπαν Μπέρντιγεφ): Ριζίκοφ, Ανσάλντι, Καλέσιν (15’ Αρλάουσκις), Μποκέτι, Σαρόνοφ, Νέμοφ, Νομπόα, Καραντενίζ, Νάτσο, Μάρτινς (62’ Μπιστρόφ), Βαλντέζ (90’ Ντιάντιουν).

newsit

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.