Και η λέξη της χρονιάς είναι… ελληνική!Και η λέξη της χρονιάς είναι... ελληνική! Το γνωστό λεξικό της αγγλικής γλώσσας Merriam-Webster επέλεξε τη λέξη της χρονιάς… Και η επιλογή τους είχε καθαρά ελληνικά χρώματα.

Έτσι ως λέξη για το 2012 επέλεξαν το ”pragmatic”, το οποίο το χρησιμοποιούν οι αγγλόφωνοι για να δηλώσουν το  ”πρακτικός, ρεαλιστικός, δραστήριος”, και ήταν μια από τις λέξεις με τις περισσότερες αναζητήσεις στο online λεξικό τους την περίοδο αυτή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Μάλιστα υπεύθυνοι του λεξικού τονίζουν η λέξη αυτή εκφράζει όχι μόνο αυτό το οποίο θέλει να είναι πολύς κόσμος στην καθημερινή του ζωή, αλλά δηλώνει επίσης και τις θετικές και ρεαλιστικές πολιτικές τις οποίες περιμένει από τις αρχές.

Η λέξη προέρχεται βέβαια από το ελληνικό ”πραγματικός” (πραγμα < πράσσειν), και βρέθηκε στην κορυφή ξεπερνώντας λέξεις όπως : ”austerity” (αυστηρότητα) ή το ”occupy” (καταλαμβάνω).

mediagate

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.