Οι βασικοί άξονες του Επιχειρησιακού Προγράμματος του δήμου Εορδαίας



 

Οι άξονες του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Εορδαίας παρουσιάστηκαν αναλυτικά στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο.
H βελτίωση της οργάνωσης του νέου δήμου, η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη, η πράσινη ανάπτυξη και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η εξωστρέφεια, η συνεργασία και το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου είναι οι βασικοί άξονες του επιχειρησιακού προγράμματος.
Το όραμα, όπως διατυπώνεται στο πρόγραμμα είναι η  «διατήρηση και ενίσχυση του ενεργειακού χαρακτήρα του Δήμου Εορδαίας με έμφαση στην καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητας ζωής των κατοίκων, την παράπλευρη ανάπτυξη του πρωτογενούς και τριτογενούς τομέα ως αντίβαρο στην αποβιομηχανοποιηση της περιοχής κατά τη μεταλιγνιτική περίοδο, αλλά και την παράλληλα διοικητική ανασυγκρότηση του Δήμου με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη».
Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης του Στρατηγικού Σχεδιασμού, επιθυμητή είναι η ευρεία κοινωνική συμμετοχή με την κατάθεση προτάσεων, ιδεών και προβληματισμών που θα εμπλουτίσουν και θα συμβάλλουν στην ολοκλήρωση του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Παράλληλα θα συνεδριάσει και η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης  και τα συμπεράσματα που θα συναχθούν από τη διαδικασία της διαβούλευσης  και της δημόσιας συζήτησης θα καθορίσουν και θα ολοκληρώσουν  το Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα του Δήμου Εορδαίας για την τριετία 2011-2014.
Οι βασικοί άξονες του επιχειρησιακού σχεδίου είναι:
Περιβάλλον και ποιότητα ζωής
Κοινωνική Πολιτική-Παιδεία-Πολιτισμός και Αθλητισμός
Τοπική Οικονομία-Απασχόληση
Βελτίωση της Διοικητικής Ικανότητας και της Οικονομικής Κατάστασης του Δήμου
Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.