Φωτογραφικό ταξίδι σε 14 χώρες…



 

Με κοινό στοιχείο την αγάπη για τη φωτογραφία και τη μοτοσικλέτα, ο Ηλίας Βροχίδης ξεκίνησε στα 23 του ένα μεγάλο ταξίδι σε 14 χώρες που διήρκεσε 2 χρόνια και δυόμιση μήνες. Τα βιώματα και τις εμπειρίες του από το ταξίδι αυτό μοιράστηκε με το κοινό της Κοζάνης σε εκδήλωση που έγινε στο Κοβεντάρειο το περασμένο Σάββατο.
Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν οι «Μοτοδιαδρομές» και η Φωτογραφική Λέσχη Κοζάνης «Φωτοεστίαση», ενώ παρόντες ήταν πολλοί φίλοι τόσο της μηχανής, όσο και της φωτογραφίας.
O Ηλίας Βροχίδης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην εξασφάλιση πόρων για να κάνει αυτό το παράτολμο ταξίδι, ενώ περιέγραψε γλαφυρά τα ταξίδια του, αλλά και το πώς έζησε ανάμεσα στους ντόπιους, τρώγοντας από τα φαγητά τους και ζώντας μαζί της δυόμιση χρόνια και δυόμιση μήνες. Την αφήγηση πλαισίωναν οι φωτογραφίες από τα ταξίδια.
«Θέλω να ελπίζω πως δεν ταξιδεύω όπως ένας τουρίστας. Δεν παραλείπω τα σπουδαία μνημεία, αλλά για μένα τα πιο μεγαλοπρεπή αξιοθέατα είναι οι άνθρωποι του κάθε τόπου. Θέλω να τους γνωρίσω, να μπω για λίγο στη ζωή τους, να μάθω κάτι από τη νοοτροπία τους, να τους κατανοήσω, γιατί έτσι νιώθω πως έχω μια πιο σφαιρική εικόνα για τον κόσμο στον οποίο ζω. Παίρνοντας όποιο κομμάτι μου αρέσει από κάθε εικόνα, δημιουργώ το παζλ της δικής μου ψυχής, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μου» δήλωσε ο Ηλίας Βροχίδης.
Το βιβλίο του Ηλία Βροχίδη «27 πανσέληνοι στην Ανατολή» κυκλοφόρησε μέσω των Εκδόσεων Όραμα και μπορεί να βρει κανείς στα βιβλιοπωλεία της χώρας. Αποτελείται από 352 σελίδες, συμπεριλαμβανομένου ενός λευκώματος 70 φωτογραφιών από τις χώρες αυτές. Η πρώτη έκδοση εξαντλήθηκε σε χρόνο ρεκόρ: μέσα σε δύο εβδομάδες. Το βιβλίο ανατυπώθηκε και τώρα μπορεί να βρει κανείς τη δεύτερη έκδοσή του.
Να σημειωθεί ότι από τις 12 Δεκεμβρίου στον πολυχώρο «Στο Κόκκινο» θα φιλοξενηθούν 35 έργα του Ηλία Βροχίδη, τα οποία τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.