7 θανάσιμα εργασιακά αμαρτήματα: Αναγνωρίστε το δικό σας



Η κόλαση είναι οι άλλοι”, έλεγε ο Σαρτρ. Πολύ ωραίο, πολύ βαθυστόχαστο, πολύ γενικό. Εν προκειμένω, στο γραφείο, η κόλαση μπορεί να είναι οι συνάδελφοί σου.

Εσείς, εμείς και όλοι, έχουμε τη δύναμη να κάνουμε τη ζωή των συναδέλφων μας μια πραγματική κόλαση. Δείτε παρακάτω πώς λειτουργούν τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα στο γραφείο, για ποιο λόγο τα διαπράττετε και γιατί πρέπει να συνετιστείτε πριν να είναι πολύ αργά…

1. Αμάρτημα: Λαιμαργία

Τι είναι: Η ανάγκη σας να αναλάβετε εσείς όλα τα projects που δημιουργήθηκαν ποτέ από κτίσεως… εταιρίας.

Γιατί το κάνετε: Είστε ζώδιο της φωτιάς, control freak ή ένας συνδυασμός και των δύο. Στο δικό σας σύμπαν, είστε Παντοδύναμη.

Πώς βλάπτει τους άλλους: 1) Δεν τους αφήνετε να εκφραστούν δημιουργικά. 2) Συνηθίζουν να βασίζονται πάνω σας και όταν καταρρεύσετε…

Βαθμός αμαρτίας: 2

2. Αμάρτημα: Λαγνεία

Τι είναι: Η ανάγκη σας να αρέσετε και να δείχνετε συμπαθητική σε όλους. Απλώς δεν μπορείτε να έχετε αντιπάθειες στο γραφείο.

Γιατί το κάνετε: Γιατί είστε αρκετά αφελής ώστε να πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν. Και αρκετά ανασφαλής για να το θέλετε.

Πώς βλάπτει τους άλλους: Αν λέτε σε όλους αυτά που θέλουν να ακούσουν, κάποια στιγμή θα πείτε ψέματα. Ή, χειρότερα, θα κουτσομπολέψετε…

Βαθμός αμαρτίας: 3

3. Αμάρτημα: Φθόνος

Τι είναι: Η αδήριτη ανάγκη να αποκτήσετε τη θέση της συναδέλφου (την πιστωτική της και γιατί όχι, την γκαρνταρόμπα της).

Γιατί το κάνετε: Γιατί δεν έχετε αρκετή εμπιστοσύνη στο δικό σας εαυτό, στις δικές σας ικανότητες, στη δική σας γκαρνταρόμπα.

Πώς βλάπτει τους άλλους: Δημιουργείτε αρνητικό κλίμα. Θολώνετε την αύρα του γραφείου. Κυρίως, θολώνετε τις δικές σας πιθανότητες για προαγωγή…

Βαθμός αμαρτίας: 3

4. Αμάρτημα: Οργή

Τι είναι: Η ανάγκη σας να σπάσετε σε χιλιάδες κομματάκια εκείνο το τηλέφωνο. Απλώς επειδή εκείνος ο πελάτης ήταν αγενής.

Γιατί το κάνετε: Γιατί μάλλον δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ yoga, pilates κι άλλους πιο υγιείς τρόπους για να εκτονώσετε τις εντάσεις σας.

Πώς βλάπτει τους άλλους: Οι φωνές, βλάπτουν την ακοή τους. Τα… σκάγια, τη σωματική ακεραιότητά τους. Γενικώς, συμμορφωθείτε, είστε βλαβερή.

Βαθμός αμαρτίας: 4

5. Αμάρτημα: Φιλαργυρία

Τι είναι: Η ανάγκη σας να κάνετε τα πάντα για να αποκτήσετε περισσότερα ευρώ, ευρώ, ευρώ. Δεν είναι εύκολοι καιροί αυτοί…

Γιατί το κάνετε: Γιατί δεν ξεχνάτε: εκείνη η συνάδελφος είχε δανειστεί €1,75 για τον εσπρέσο της προχθές.

Πώς βλάπτει τους άλλους: Οk, δεν δημιουργείτε πρόβλημα σε κανέναν. Εκτός κι αν κάνουν το μοιραίο λάθος να σας ζητήσουν χρήματα…

Βαθμός αμαρτίας: 1

6. Αμάρτημα: Υπερηφάνεια

Τι είναι: Η πεποίθηση πως είστε η καλύτερη απ’ όλους. Είστε η πιο γρήγορη απ’ όλους. Είστε η πιο ταλαντούχα απ’ όλους…

Γιατί το κάνετε: Εεμμ, γιατί όντως, πιστεύετε πως είστε η καλύτερη, γρηγορότερη, πιο ταλαντούχα απ’ όλους (Λέων, είπαμε;).

Πώς βλάπτει τους άλλους: Κάποια στιγμή κουράζονται να χαμογελούν με τις ψευδαισθήσεις μεγαλείου σας – και τότε πραγματικά εκνευρίζονται.

Βαθμός αμαρτίας: 2

7. Αμάρτημα: Οκνηρία

Τι είναι: Η τάση σας να κάνετε οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό για το οποίο έχετε έρθει εδώ και πληρώνεστε (δηλαδή, να δουλέψετε).

Γιατί το κάνετε: Το νέο application στο Facebook είναι ενδιαφέρον, η βροχή σας φέρνει ζαλάδα… (τόσες δικαιολογίες, τόσος λίγος χρόνος).

Πώς βλάπτει τους άλλους: Αναγκάζονται να κάνουν τη δουλειά σας. Και κάπως έτσι, τους σπρώχνετε στο αμάρτημα της Οργής ή της Υπερηφάνειας…

Βαθμός αμαρτίας: 5

Πηγή cosmo

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.