Θέλουν να απαγορεύσουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο…



Μετά από ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου και κάποιες οδηγίες του ΕΟΦ μπαίνει σε τροχιά απαγόρευσης το ηλεκτρονικό τσιγάρο που τον τελευταίο χρόνο έχει αποκτήσει αρκετές χιλιάδες οπαδούς. Δεν θα επιστήσω την προσοχή στα οφέλη του ηλεκτρονικου τσιγαρου και…

στο ότι πάρα πολλοί συνάνθρωποι μας έχουν καταφέρει να κόψουν το κάπνισμα που σε αυτό -ναι- είμαι κατηγορηματικός χωρίς να είμαι επιστήμονας “το τσιγάρο βλάπτει σοβαρά την υγεία και είναι ΠΙΟ επικίνδυνο από το ηλεκτρονικο τσιγαρο.

Αυτό που θα ήθελα να σκεφτούμε όλοι είναι τι σημαίνει ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ την πώληση κάποιου προϊόντος το οποίο παράγεται νόμιμα και πωλείται παγκοσμίως. Παγκοσμίως επίσης πωλούνται ελεύθερα τα κοινά τσιγάρα που προκαλούν καρκίνο στον πνεύμονα και άλλες παθήσεις, αλκοόλ που ευθύνεται για πλήθος άμεσων διαταραχών και έμμεσων (τροχαία, οικογενειακή βία).
Με ειδικές ρυθμίσεις μπορούμε να αγοράσουμε όπλο. Χωρίς ρυθμίσεις και από ένα πολυκατάστημα προμηθευόμαστε κεζαπ ( και ρίχνουμε σε καθαρίστριες που δίκαια αντιδρούν), μαχαίρια, αλυσίδες, αλυσοπρίονα, κατασκοπευτικές κάμερες, καπνογόνα… Πλαστικές συσκευασίες των οποίων το βάρος θα επωμιστούν τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Να το τραβήξουμε κι άλλο; Πόσα παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαίο. Να απαγορεύσουμε τους ανήλικους συνοδηγούς! Ή καλύτερα να απαγορευτούν τα οχήματα. ‘Ολα! Πόσοι παχύσαρκοι υπάρχουν; Είναι κακό αυτό! Να κλείσουμε όλα τα fast food, τις αλλαντοβιομηχανίες. Όχι. Δεν τα ισοπεδώνω όλα. Είναι όμως επιεικώς αστείο το ότι κάποιοι ενέδωσαν σε πιέσεις τρίτων και έβγαλαν τέτοιες τραγελαφικές ανακοινώσεις!
Ενδεικτικά σκεφτείτε ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί η απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγαρου. Ιατρικών κέντρων, καπνοβιομηχανιών, φαρμακοβιομηχανιών, κράτη ολόκληρα που βλέπουν τον μέσο όρο ηλικίας να αυξάνεται. Όλοι αυτοί είδαν να θίγονται τα συμφέροντα τους και βρήκαν τον τρόπο. Μετά την μη εφαρμογή της νομοθεσίας περί απαγόρευσης του καπνίσματος τώρα με σθένος θέτουν ιδιώνυμο και στο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Πολλοί θα στενοχωρηθούν, λίγοι θα γελάσουν και ακόμα λιγότεροι θα τα αρπάξουν να θυμούνται όμως ότι “ο έπαινος του λαού είναι ανώτερος από πολλά χρήματα.
Ισοκράτης”
taxalia

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.