Ψήφισμα Αλληλεγγύης δημοσιογράφων Δυτ. Μακεδονίας



dimosiografia_banner_pliktr_molivi3453Οι  δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ της Δυτικής Μακεδονίας (αρκετοί εκ των οποίων παραμένουμε απλήρωτοι για τέσσερις και πλέον μήνες), συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συναδέλφων μας, στα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης (ΕΡΑ Κοζάνης και Φλώρινας, ανταποκριτές ΕΡΤ3, Δημοτικά Ραδιόφωνα), που για 8η συνεχόμενη ημέρα απεργούν ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο. Οι δημοσιογράφοι στα δημόσια και δημοτικά μέσα δεν είναι κρατικοί υπάλληλοι.

Είναι κοινή πεποίθηση, πως οι εξελίξεις αυτές, έχουν προκαλέσει (συμπαρασύρει) ήδη αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τις αμοιβές σε μερίδα Μέσων Ενημέρωσης της περιοχής, όπου εμφανίζονται τα πρώτα κρούσματα καταστρατήγησης συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μη καταβολής δεδουλευμένων και απολύσεις.
Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση, στην προσπάθεια ελαστικοποίησης και απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ της Δυτικής Μακεδονίας.
Θα αντισταθούμε στην εργασιακή ζούγκλα και τις τριτοκοσμικές αμοιβές, που πάνε να μας επιβάλλουν τα μνημόνια της κυβέρνησης και των Τροϊκανών.
Ενωμένοι θα νικήσουμε.

Οι Εργασιακοί Εκπρόσωποι ΕΣΗΕΜ-Θ
Κώστας Δαβάνης
Κώστας Μαυρίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.