Εργαστήριο δημοσκοπήσεων από δημοσιογράφους!

dimosiografia_alites_rouf4564Νέα δημοσκόπηση βγήκε στον αέρα από τηλεοπτικό κανάλι και άρχισε να γίνεται «χαμός» σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, εφημερίδες και ιστοχώρους.

Άλλοι να δέχονται τα «αποτελέσματα», άλλοι να τα αμφισβητούν και κάποιοι «αντιρρησίες» να μην δέχονται ούτε καν ως «εργαλεία» τις λεγόμενες δημοσκοπήσεις.

Κι αυτό επειδή πιστεύουν ότι οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν την κατάσταση αλλά υποδεικνύουν τι να ψηφίσει κάποιος!

Σε απλά ελληνικά, το σύστημα δουλεύει ολίγον «μπακαλίστικα». Δηλαδή, παρουσιάζουμε δύο ταβέρνες, η μία με δέκα αυτοκίνητα πελατών και οι άλλη μόνον με δύο. Και λέμε «πού θα πας να φας;». Ασφαλώς στην ταβέρνα με τα πολλά αυτοκίνητα! Ή στο… κόμμα με τα μεγάλα ποσοστά, ή στον πολιτικό με την μεγαλύτερη δημοφιλία! Και το σύστημα καλά κρατεί…

Από τη στιγμή που κάθε δημοσκόπηση μπορεί να διενεργηθεί και να δείξει αποτελέσματα κατά το δοκούν, τότε δεν μπορεί να πείσει ακόμη και η δημοσκόπηση που διενεργείται με καθαρές διαδικασίες (έντιμα ερωτήματα κ.ά) και με δείγμα χιλιάδων ατόμων. Και γεννάται το ερώτημα: Γιατί οι δημοσιογράφοι να παίζουν τον ρόλο των αναλυτών δημοσκοπήσεων και να μην αναλαμβάνουν οι ίδιοι τη διενέργεια δημοσκοπήσεων;

Έτσι, στο πλαίσιο της ανεργείας του κλάδου, μία ομάδα επαγγελματιών και έμπειρων δημοσιογράφων προσπαθεί να δημιουργήσει ένα υψηλών προδιαγραφών Εργαστήριο Δημοσκοπήσεων, με τέτοια λειτουργία που θα είναι έως και αδύνατη η αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων μιάς έρευνας.

xanthidisathens.blogspot.com

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.