Δεν είχε χρήματα και τους πλήρωσε σε είδος!



Αλυσίδα σούπερ μάρκετ πρότεινε σε υπαλλήλους να τους ”πληρώνει” με τρόφιμα, στα πλαίσια της «ανταλλακτικής οικονομίας»… Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων, προκαλεί η απαίτηση εταιρείας σούπερ μάρκετ της πόλης, να αλλάξει ο τρόπος μισθοδοσίας και μέρος του μισθού να χορηγείται σε τρόφιμα και άλλα είδη. Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος των εργαζομένων, ανακοινώθηκε στο προσωπικό ότι «από το μήνα Νοέμβριο και στο εξής δεν θα γίνεται κατάθεση του ποσού της προκαταβολής, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, αλλά αντικαθίσταται από την «δυνατότητα» να κάνουν αγορές από τα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, έναντι της μισθοδοσίας τους με αποδείξεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας για τον εκβιασμό και την τρομοκρατία που εξαπολύει στους εργαζόμενους, μέσα από την ανακοίνωση του Διοικητικού της Συμβουλίου στις 8/11/2011.

Στην εν λόγω ανακοίνωση η εταιρεία ανακοινώνει στους εργαζόμενους ότι από το μήνα Νοέμβριο και στο εξής δεν θα γίνεται κατάθεση του ποσού της προκαταβολής, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, αλλά αντικαθίσταται από την «δυνατότητα» να κάνουν αγορές από τα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, έναντι της μισθοδοσίας τους με αποδείξεις.

Αναφέρει επίσης ότι το ύψος επί πιστώσει «θα δύναται» να φτάσει μέχρι και το ποσό της μηνιαίας αμοιβής τους! Η εργοδοσία επικαλείται την έλλειψη ρευστού και για να μην αναγκαστεί όπως λέει να απολύσει, «ζητάει βοήθεια» με εκβιαστικό τρόπο από τους εργαζόμενους για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό.

Προχωράει μάλιστα στο φακέλωμά τους τηρώντας αναλυτικές καταστάσεις με το ποσό των αγορών ανά εργαζόμενο που θα στέλνετε στο λογιστήριο μαζί με το παρουσιολόγιο, στο τέλος κάθε μήνα. Είναι απαράδεκτο η εργοδοσία να βάζει χέρι στον προϋπολογισμό της κάθε οικογένειας, πόσο μάλλον σε τόσο δύσκολούς καιρούς, που για να τα βγάλει πέρα το κάθε νοικοκυριό, μειώνει συνεχώς τα έξοδά του για βασικές ανάγκες, όπως και από τα ψώνια του μήνα από το σούπερ μάρκετ.

Οι επιχειρηματίες της συγκεκριμένης εταιρείας, όπως και οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου, αυτοί που τις εργασιακές σχέσεις τις ελαστικοποιούν και τις τεντώνουν στα μέτρα τους, αυτοί που επί δεκαετίες θησαυρίζουν με τα εξοντωτικά ωράρια που επιβάλλουν στους εμποροϋπάλληλους, δίνοντας μισθούς πείνας, επικαλούνται τώρα τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας της κρίσης στην αγορά και προσπαθούν να σπείρουν το φόβο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις πρακτικές της εργοδοσίας, που έχοντας την στήριξη της κυβέρνησης και των κομμάτων της πλουτοκρατίας έχουν μετατρέψει σε γκέτο τους χώρους δουλειάς. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Να απαντήσουν με οργάνωση και συσπείρωση στο ταξικό Σωματείο του κλάδου, στο ΠΑΜΕ, με ταξικό αγώνα για τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας.

trelokouneli

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.