Κεντρική εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» για τις εκλογές του ΕΒΕ



oloimazimporoume300Την πεποίθησή του πως η νίκη του συνδυασμού του στις εκλογές της 11ης & 12ης Δεκεμβρίου έρχεται και θα είναι μεγάλη, εξέφρασε στην ομιλία του ενώπιον μελών, φίλων και στελεχών του συνδυασμού «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» ο επικεφαλής και επόμενος Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Γιώργος Βαβλιάρας στην κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού. Η ομιλία του κ. Βαβλιάρα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης και προκάλεσε τις πλέον θετικές εντυπώσεις σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο.

Ο κ. Βαβλιάρας περιέγραψε στην ομιλία του όλα τα προβλήματα αλλά κυρίως τις απαντήσεις σε αυτά που δίνει μέσα από τις επεξεργασμένες θέσεις του ο συνδυασμός. Με άξονα την ενότητα και την προσφορά όλων στην κοινή υπόθεση, που είναι η πορεία της επιχειρηματικότητας στην περιοχή και η αντοχή της στην μεγάλη κρίση που μαστίζει την χώρα, ο κ. Βαβλιάρας δεσμεύτηκε να συνεχίσει αφενός τις πετυχημένες πρωτοβουλίες των προηγούμενων διοικήσεων του ΕΒΕ Κοζάνης, και κυρίως της διοίκησης υπό την προεδρία του κ. Χρήστου Σάββα, αφετέρου δε με νέα εργαλεία να αυξηθεί η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών του ΕΒΕ, να αυξηθεί η εξωστρέφεια ως μία από τις λύσεις για έξοδο από την κρίση συνολικά για όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Προτάσεις

Ο κ. Βαβλιάρας ανάμεσα στις δεκάδες προτάσεις του συνδυασμού «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» σημείωσε πως θα επιδιωχθούν και θα υποστηριχθούν ενέργειες όπως:

–          Η άμεση και χωρίς καθυστέρηση προώθηση όλων των διαρθρωτικών αλλαγών .

–          Κατάργηση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων.

–          Φορολογικά κίνητρα χωρίς νέες επιβαρύνσεις σε νέους φόρους. Μείωση του ποσοστού ΦΠΑ στις επιχειρήσεις. Σταθερό φορολογικό σύστημα σε μακροχρόνια βάση.

–          Ειδικές  απαλλαγές για την  στήριξη της πρώτης κατοικίας και την τόνωση της οικοδομής

–          Κατάργηση όλων των φόρων και τελών σε νεοϊδρυόμενες επιχειρήσεις για τα πρώτα πέντε χρόνια λειτουργίας.

–          Η απελευθέρωση των πόρων και των χρηματοδοτικών εργαλείων με επιτάχυνση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ,

–          Η τροποποίηση και προσαρμογή του Αναπτυξιακού Νόμου με βάση τις ανάγκες της κάθε περιοχής χωρίς διαφοροποιήσεις ποσοστών επιχορήγησης εντός της ίδια περιφέρειας.

–          Στήριξη του τραπεζικού συστήματος με πόρους που θα  ενισχύσουν τη ρευστότητα προς τις επιχειρήσεις.

–          Τη δημιουργία  κινήματος «Καταναλώνω τοπικά» με την ενίσχυση της τοπικής καταναλωτικής συνείδησης για την επίδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης.

–          Την ενίσχυση του επιτυχημένου θεσμού του συνηγόρου του επιχειρηματία με υποστηρικτικές ενέργειες προς τους εν αδυναμία συναδέλφους μας.

–          Τη δημιουργία ταμείου κοινωνικής αλληλεγγύης στα πλαίσια του ΕΒΕ για την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων  οικονομικής αδυναμίας

–          Τη διαμόρφωση κατάλληλου θεσμικού εργαλείου απορρόφησης των ανέργων συναδέλφων, από τις επιχειρήσεις που κλείνουν, που μέσα από μια διαδικασία διάγνωσης των προσόντων, επανεκπαίδευσης, και οργανωτικής υποστήριξης στα πρώτα τους βήματα, θα μπορούσαν γρήγορα να επανενταχθούν στην επιχειρηματική δράση.

–          Σε συνεργασία με την περιφέρεια τους Δήμους και τους άλλους φορείς οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ανάπτυξης και προώθησης της τοπικής μεταποίησης και παραγωγής με μέτρα όπως.

–          Δημιουργία  σήματος των προϊόντων που παράγονται στη Δυτική Μακεδονία, με μέτρα προβολής και προώθησης έτσι ώστε  να μάθουμε πρώτα απ όλους εμείς οι ίδιοι να προτιμάμε τα τοπικά μας προϊόντα.

–          Την ενίσχυση της εξωστρέφειας και σε συνεργασία με τα άλλα επιμελητήρια την έναρξη καμπάνιας με σύνθημα «Βάλτε τη Δυτική  Μακεδονία στο σπίτι σας».

–          Τη δημιουργία, στα πλαίσια του ΕΒΕ, τμήματος εξωστρέφειας με ολοκληρωμένο πρόγραμμα συμμετοχής σε Εκθέσεις, και κατάλληλη εκπαίδευση των εξαγωγέων.

–          Εκπόνηση σε συνεργασία με τον Ο.Α.Ε.Δ. ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης με παράλληλη απασχόληση για νέους γουνοποιούς.

–          Προστασία και κατοχύρωση,  του υψηλών προδιαγραφών BRAND NAME της τοπικής Γούνας (Σιάτιστας & Καστοριάς).

–          Οργανωμένη συμμετοχή, με την κάλυψη του Επιμελητηρίου, των μικρομεσαίων Γουνοποιών σε εκθέσεις και επιδείξεις εσωτερικού και εξωτερικού

–           Δημιουργία Δημοπρατηρίου Γουναρικών στη Σιάτιστα

–          Αξιοποίηση του Υψηλών προδιαγραφών Μαρμάρου Κοζάνης στα Δημόσια έργα της περιοχής.

–          Προώθηση του στις αγορές του εξωτερικού και αξιοποίηση των παραπροϊόντων μαρμάρου.

–          Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την καλλιέργεια, την τυποποίηση και την προώθηση παγκοσμίως του μοναδικού για την περιοχή προϊόντος του κρόκου.

–          H δραστηριοποίηση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πρέπει να αποτελέσει στρατηγικό στόχο για την περιοχή στηρίζοντας πρώτα απ’ όλα   τη δημιουργία του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου των 200 MW στην περιοχή μας και  διεκδικώντας ταυτόχρονα την αξιοποίηση του ντόπιου επιχειρηματικού δυναμικού για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου.

–          Στηρίζουμε το υγιές εμπόριο με προοπτικές βιωσιμότητας, μέσα από ολοκληρωμένες τοπικές παρεμβάσεις τόνωσης της αγοράς που το Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τους εμπορικούς συλλόγους οφείλει να συνδιοργανώσει.

Ο κ. Βαβλιάρας εξήγησε πως θα εγκαινιαστεί μια νέα σχέση με το Επιμελητήριο για:

–     Tην αξιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την στήριξη της επιχειρηματικότητας,

–     Tην απλοποίηση της εξυπηρέτησης των μελών με τη πλήρη αξιοποίηση του διαδικτύου,

–     Tην ολοκλήρωση και περαιτέρω ανάπτυξη υποδομών για ηλεκτρονικές πωλήσεις,

–     Την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για πιο άμεση και έγκαιρη επαφή και ενημέρωση  στα μέλη,

–     Την ουσιαστική  στήριξη στη γυναικεία επιχειρηματικότητα με ειδικά προγράμματα  εκπαίδευσης και πρωτοβουλίες προώθησης  των γυναικών, που δραστηριοποιούνται στον επιχειρηματικό στίβο.

Στήριξη και αλληλεγγύη

Ο κ. Βαβλιάρας καταλήγοντας περιέγραψε τις αρχές του συνδυασμού και της προσπάθειας που μόλις άρχισε ο ίδιος και οι συνεργάτες του:

«Ξεκινήσαμε ένα όμορφο, τίμιο, και γεμάτο συγκινήσεις αγώνα που καθημερινά με τις επαφές με τον κόσμο νιώθουμε τη δικαίωση να πλησιάζει.

Το τραίνο του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» πορεύεται ολοταχώς προς τον προορισμό του.

Τα βαγόνια είναι γεμάτα με νέους και νέες, με πολλές ιδέες για καινοτόμες δράσεις. Έμπειρους και πετυχημένους επιχειρηματίες κουβαλώντας στις αποσκευές τους πολύτιμη εμπειρία χρήσιμη  για την επόμενη μέρα, με πολύ ενθουσιασμό και διάθεση για προσφορά.

Σε κάθε σταθμό, σε κάθε στάση, σε όλη την τελική αυτή διαδρομή, οι επιχειρηματίες μας στέλνουν  μήνυμα  αγάπης, στήριξης και αλληλεγγύης.

Σε όλους εσάς τους ανώνυμους συνοδοιπόρους μας, θέλω να υποσχεθώ από την καρδιά μου και εκφράζοντας και τα συναισθήματα όλων των συνεργατών μου, πως θα είμαστε πάντα κοντά σας. Μαζί θα πορευτούμε. Μαζί θα ματώσουμε. Μαζί θα γευτούμε τις χαρές και τις λύπες, τις επιτυχίες και τις δυσκολίες, μέχρι να φτάσουμε την επιχειρηματικότητα στο ύψος που της αξίζει.

Στους συνεργάτες μου και στους φίλους θέλω να τονίσω, πως πρέπει να συνεχίσουν, στις λίγες αυτές μέρες που έμειναν,  τον όμορφο αυτό αγώνα με τον ίδιο ενθουσιασμό, χωρίς εφησυχασμούς και επάρσεις, διατηρώντας το προεκλογικό κλίμα σε υψηλό επίπεδο, αποφεύγοντας προκλήσεις και άγονες αντιπαραθέσεις».

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.