«Μουδιασμένοι» οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ από τις περικοπές



dei_eisodos«Μούδιασαν» οι εργαζόμενοι του ενεργειακού λεκανοπεδίου το πρωί της Τρίτης όταν έλαβαν τα εκκαθαριστικά τους σημειώματα για το μήνα Νοέμβριο. Οι αποδοχές έπεσαν κατακόρυφα και σε αρκετές περιπτώσεις οι μειώσεις φθάνουν το 48%.

«Είναι ανισομερής και εις βάρος των εργαζομένων του λεκανοπεδίου ο τρόπος που γίνεται η περικοπή. Σήμερα διαπιστώθηκε ένα επιπλέον «λάθος» και σε κάποιες περιπτώσεις οι μειώσεις φθάνουν το 48%» τονίζει ο Νίκος Παλάσκας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του «Σπάρτακου».

Τα συνδικαλιστικά σωματεία με μια συντονισμένη αντίδραση κατέλαβαν το μεσημέρι της Τρίτης τους πύργους ελέγχους των ορυχείων για δύο ώρες, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές, με αποτέλεσμα να νεκρώσει κάθε ορυχειακή δραστηριότητα.

«Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να συμβάλλουν και όχι μόνο τα ενεργειακά κέντρα. Με την κατάθεση του εξωδίκου θα γίνει  συζήτηση με τη διοίκηση της επιχείρησης και εάν δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις» δηλώνουν οι εργαζόμενοι.

Από την πρώτη στιγμή οι συνδικαλιστές ζήτησαν δικαιότερη κατανομή των περικοπών των μισθών, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό γίνεται στους εργαζομένους πρώτης γραμμής και στους ορύχους. «Η πρόταση που καταθέτουμε είναι και εφικτή και ρεαλιστική» τονίζει ο κ. Παλάσκας.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.