Απεργιακές συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στην Κοζάνη



 

Η περιφρούρηση των βασικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων  ήταν το μήνυμα της απεργιακής συγκέντρωσης ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ  στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Eνα νέο ξεκίνημα για λαική αντεπίθεση ζήτησαν οι απεργοί του ΠΑΜΕ στην ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία.
Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης Αθανάσιος Τολιόπουλος στην κεντρική ομιλία του χαρακτήρισε τους τελευταίους δύο μήνες κόλαση για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους του Δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, κάνοντας αναφορά στην ανεργία, στην ύφεση , την εργασιακή εφεδρεία, τις περικοπές στους μισθούς, τον κίνδυνο να μείνουν άνθρωποι χωρίς συντάξεις αλλά και στις απαιτήσεις του ΣΕΒ που όπως τόνισε « προσπαθεί να διαλύσει τις Σ.Σ.Ε. και να εντάξει τους εργαζόμενους των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στο ενιαίο μισθολόγιο».
«Πως λοιπόν μπορεί να σωθεί αυτή η οικονομία, αφού στο μεταξύ έχει χρεωκοπήσει η κοινωνία, έχει διαλυθεί το κοινωνικό κράτος και έχει διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός» αναρωτήθηκε.
Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης που υιοθετήθηκε λίγο αργότερα ζητείται η ακύρωση και ανατροπή των πολιτικών που προωθούν:
– Τις εφεδρείες = απολύσεις, την ανεργία
– Την ανατροπή και αμφισβήτηση των ΣΣΕ στον ιδιωτικό τόμεα, στις ΔΕΚΟ, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στις  Τράπεζες
– Τις νέες δραματικές περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, στις Τράπεζες, κλπ
– Το δραστικό περιορισμό της λίστας των ΒΑΕ και την περαιτέρω περικοπή των κυρίων και επικουρικών συντάξεων
– Την εκποίηση = ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, των οργανισμών και φορέων του Δημοσίου, στρατηγικής σημασίας και  κοινωνικού  οφέλους
– Τη φοροεπιδρομή κατά των μονίμων και σταθερών «υποζυγίων» που πληρώνουν και διπλοπληρώνουν φόρους
– Την περικοπή και τη συμπίεση του επιδόματος ανεργίας και των άλλων κοινωνικών παροχών
– Την πλήρη και ανεξέλεγκτη ελαστικοποίηση και καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων και  των  βασικών  δικαιωμάτων  των  εργαζομένων!

Συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησε και το  ΠΑΜΕ στο κεντρικό πεζόδρομο της Κοζάνης. Κεντρικό μήνυμα πως «μόνη λύση για τη χώρα είναι η πάλη για έξοδο από την Ε.Ε., με λαική εξουσία που θα διαγράψει μονομερώς το χρεός, θα μετατρέψει σε λαική ιδιοκτησία τα μονοπώλια και θα αποδώσει στο λαό τον πλούτο που αυτός παράγει και τον καρπώνονται οι κεφαλαιοκράτες ».

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.