ΠΑΟΚΑΡΑ, οι ΑΘΛΟΙ επαναλαμβάνονται – Νίκησε Τότεναμ, διαιτησία και προκρίθηκε!



Μία παλικαρίσια πρόκριση κόντρα σε όλους και σε όλα πήρε ο ΠΑΟΚ που “πάτησε” την Τότεναμ όσο ο ανεκδιήγητος Νιχάους του επέτρεψε να αγωνιστεί με 11 παίκτες. Το 0-2 ήταν λίγο στα πρώτα 25 λεπτά αφού ο δικέφαλος του βορρά ήταν εκπληκτικός και εκτός από τα τέρματα των Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη έχασε κι άλλες ευκαιρίες για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ. Στο 38΄όμως ο Ολλανδός ρέφερι ανακάλυψε πέναλτι και έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Σταφυλίδη. Ούτε αυτό όμως ήταν ικανό να στερήσει από την ελληνική ομάδα τη νίκη που ισοδυναμεί με πρόκριση στους “32” του Europa League.

Στη μνήμη όλων ήρθε η επική πρόκριση που είχε πάρει ο ΠΑΟΚ στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ, πριν 14 χρόνια με το γκολ του νυν τεχνικού δειυεθυντή της ομάδας, Ζήση Βρύζα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς με τρομερή διάθεση και ενθουσιασμό και μόλις στο 6ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Γεωργιάδης βρήκε με σέντρα τον Σαλπιγγίδη μέσα στην περιοχή και ο διεθνής επιθετικός με κεφαλιά πάγωσε το Γουάιτ Χαρτ Λέιν.

Η πίεση των παικτών του Μπόλονι ψηλά αποδιοργάνωσε τους “πετεινούς” οι οποίοι κινδύνευσαν και στο 7′ με το σουτ του Αθανασιάδη να καταλήγει στην αγκαλιά του Γκόμες.
Ο Δικέφαλος του βορρά δεν σταμάτησε μετά το 0-1 και διπλασίασε τα τέρματα του με τον Αθανασιάδη στο 14ο λεπτό. Ο Γεωργιάδης έφτιαξε και το δεύτερο τέρμα με τον Κλάους να νικάει από κοντά τον πορτιέρο της Τότεναμ.
Το ονειρεμένο 20λεπτό του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε με το σουτ του Φωτάκη που κόντραρε και έφυγε κόρνερ.
Αμέσως μετά ο ρυθμός έπεσε όπως επιθυμούσε ο Μπόλονι και η Τότεναμ εμφανώς επηρεασμένη από τα δύο γρήγορα γκολ που δέχτηκε, αγχώθηκε.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη φορά που οι Άγγλοι απείλησαν ήταν στο 35′ με τον Χαλκιά να αντιδρά εξαιρετικά στο σουτ του Ντεφόε.
Από το κόρνερ όμως προήλθε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. Ο Ντεφόε έκανε το πλασέ μετά από άστοχη έξοδο του Χαλκιά, ο Σταφυλίδης που είχε κολλημένα τα χέρια στο σώμα του έδιωξε και ο Ολλανδός διαιτητής ανακάλυψε πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον αριστερό μπακ της ελληνικής ομάδας.
Ο Μόντριτς στο 39′ ευστόχησε από τα 11 βήματα, βάζοντας εκ νέου στο ματς τους “πετεινούς”.
Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό ήταν το αναμενόμενο, με τον ΠΑΟΚ να κλείνεται στα καρέ του και την Τότεναμ να αναζητεί το γκολ της ισοφάρισης.
Οι ευκαιρίες του Κέιν, του Πιέναρ, του Μπέιλ και του Λίβερμορ πέρασαν ανεκμετάλλευτες και ο ΠΑΟΚ κατάφερνε να κρατήσει το υπέρ του σκορ.
Ο διαιτητής λίγο έλειψε να κάνει κι άλλο λάθος κατά του ΠΑΟΚ. Στο 77′ ο Φαλκέ έκανε ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή, σούταρε αλλά ο Κοντρέρας με αυτοθυσία έδιωξε πάνω στη γραμμή. Ο Ντεφόε έκανε πεντακάθαρο φάουλ στον Χιλιανό, ο Νίχαους δεν το έδωσε αρχικά και στην εξέλιξη ο παίκτης της Τότεναμ σκόραρε. Ευτυχώς ο βοηθός διαιτητή είδε το φάουλ και σωστά το γκολ δεν μέτρησε.
Η υπερπροσπάθεια των παικτών του ΠΑΟΚ να αντέξουν στην ανελέητη πίεση των πετεινών είχε και θύματα. Κοντρέρας και Λαζάρ έφυγαν τραυματίες από το γήπεδο.
Οι 10 “ήρωες” άντεξαν μέχρι το τέλος και πήραν μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας τους, παίρνοντας την πρόκριση για τους “32” του Europa League.

Πλέον ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής στην Τούμπα απέναντι στην Ρούμπιν Καζάν θα κρίνει την πρωτιά του ομίλου.

Τότεναμ: Γκόμες, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Τσόρλουκα, Λένον, Μόντριτς, Ρόουζ (63′ Μπέιλ), Λίβερμορ, Πιέναρ (67′ Γουόκερ), Ντεφόε, Κέιν (72′ Φαλκέ)
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Μαλεζάς, Κοντρέρας (81′ Τσιρίλο), Έττο, Γκαρσία, Λαζάρ (84′ Αρίας), Φωτάκης, Γεωργιάδης (62′ Σνάουτσνερ), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Α όμιλος
Ρούμπιν Καζάν – Σάμροκ Ρόβερς 4-1 (10′, 51′ Βαλντέζ, 36′ Νάτσο, 62′ Μάρτινς – 13′ Ομάν)
Τότεναμ – ΠΑΟΚ 1-2 (39′ πεν. Μ’όντριτς – 6′ Σαλπιγγίδης, 14′ Αθανασιάδης)
Η βαθμολογία μετά από 5 αγώνες
1. ΠΑΟΚ 11
2. Ρούμπιν Καζάν 10
3. Τότεναμ 7
4. Σάμροκ Ρόβερς 0
Τελευταία αγωνιστική 15/12
ΠΑΟΚ – Ρούμπιν Καζάν
Σάμροκ Ρόβερς – Τότεναμ
newsit

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.