Καλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών o Jimi Hendrix



Ο Jimi Hendrix φιγουράρει στην κορυφή της λίστας με τους 100 σπουδαιότερους κιθαρίστες όλων των εποχών σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone.


Ο Hendrix, γνωστός για ορισμένα από τα σπουδαιότερα κιθαριστικά hits όπως τα “Purple Haze” και “Foxy Lady”, ψηφίστηκε από μουσικούς, δημοσιογράφους και κιθαρίστες με τον Tom Morello (Rage Against The Machine) να δηλώνει:

“Ο Jimi Hendrix μας έδειξε τον δρόμο για το πώς πρέπει να παίζεται η κιθάρα. Μπορούσε να κουμαντάρει την κιθάρα, το studio και τη σκηνή”.

Ο θρυλικός κιθαρίστας έφυγε από τη ζωή στα 27 του χρόνια, μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών, μπαίνοντας σε ένα club από γνωστούς μουσικούς που πέθαναν στην ίδια ηλικία, όπως οι Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain αλλά και πιο πρόσφατα η Amy Winehouse.

Στη δεύτερη θέση των πιο σημαντικών κιθαριστών βρέθηκε ο Eric Clapton με τον Jimmy Page να κλείνει την πρώτη τριάδα. Στην τέταρτη θέση είναι ο κιθαρίστας των Rolling Stone, Keith Richards ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Jeff Beck, B.B King, Chuck Berry, Eddie Van Halen, Duane Allman και Pete Townshend.

rockyourlife

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.