Σε εξέλιξη οι προσπάθειες για να περιέλθει στην δικαιοδοσία του Δήμου Κοζάνης το άλσος Κουρί



kouri_kozani_dasos76r8Με αφορμή την επιστολή δημότη που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο, αναφορικά με την κατάσταση του άλσους Κουρί, κρίναμε σκόπιμο να διευκρινίσουμε στους κατοίκους της πόλης Κοζάνης και του Δήμου μας, ότι η ευθύνη για το «Κουρί» δεν ανήκει στο Δήμο Κοζάνης.

Η εν λόγω έκταση ανήκει στην διεύθυνση εποικισμού και η ευθύνη της λειτουργίας και των εγκαταστάσεων (ζωολογικός κήπος, πρόσκοποι, αθλητικές εγκαταστάσεις, αναψυκτήριο κτλ) ανήκουν στην δασική υπηρεσία. Ο Δήμος Κοζάνης πολλές φορές παρεμβαίνει επικουρικά σε θέματα καθαριότητας, ζητώντας άδεια από τη δασική υπηρεσία.

Παρόλα αυτά έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες μεταξύ του Δήμου Κοζάνης, της Δασικής Υπηρεσίας και της διεύθυνσης εποικισμού, για να περιέλθει η ευθύνη λειτουργίας και η διαχείριση στον δήμο, με στόχο να δρομολογηθούν παρεμβάσεις που θα αξιοποιήσουν στο βέλτιστο το χώρο του άλσους.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.