Δυτική Μακεδονία: Οι διαθέσιμες εκτάσεις για αγρότες



agrotis19769Στα 16.700 στέμματα ανέρχονται οι διαθέσιμες εκτάσεις για αγροτική εκμετάλλευση και στα 150 χιλιάδες στέμματα είναι οι βοσκότοποι στις περιφερειακές ενότητες Κοζάνης, Γρεβενών και Φλώρινας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί από το ΟΠΕΚΕΠΕ στην διεύθυνση περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως τόνισε στο δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας η προϊσταμένη της διεύθυνσης, Ιωάννα Κοντογούνη οι αριθμοί αυτοί είναι μόνο επί χάρτου, καθώς η μέχρι τώρα αυτοψία έδειξε ότι στην πραγματικότητα υφίστανται για τις χρήσεις αυτές μόνο το 50% των εκτάσεων. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 αναμένεται να γίνουν όλες οι αυτοψίες των εκτάσεων, ώστε να βγουν οι πραγματικά διαθέσιμες εκτάσεις για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Δικαίωμα στο να εκμεταλλευτούν αυτές τις εκτάσεις θα έχουν γεωργοί και κτηνοτρόφοι απ’ όλη την Ελλάδα, πληρώνοντας ένα τίμημα 5  ευρώ ανά στρέμμα.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.